Cserszegtomaj

2017.04.25. 14:25

Nagyközségi falunap Cserszegtomajon

Cserszegtomaj - A nagyközséggé válást is ünnepelték a falunapi vigalomban, ahol főzőverseny és szórakoztató programok is vártak a helyiekre és a település vendégeire.

Keszey Ágnes

Közel húsz csapat bográcsában rotyogott a pörkölt - természetesen az étkeket meg is ették a falunap résztvevői. Gyerekeket és felnőtteket egyaránt szórakoztató programok, helyi és térségbeli csoportok műsorai, ismert előadók koncertjei színesítették a falunapot. A rendezvényre ellátogatott a vajdasági, magyarlakta Adorján falu küldöttsége is, hiszen testvértelepülési kapcsolat kialakítása szerepel a tervekben.

A falunapon jelentette be köszöntőjében Bartha Gábor polgármester és Manninger Jenő országgyűlési képviselő, hogy a képviselő-testület februárban döntött a nagyközségi cím felvételéről, és az ezt követő hivatalos eljárás a napokban befejeződött. A cím elnyeréséhez meghatározott infrastruktúra és minimum háromezer fős lakosság szükséges - Cserszegtomaj több mint 3100 lélekszámú, s az előbbi feltételnek is megfelel a település.

Közel húszféle pörkölt készült a főzőversenyen. Képünkön az egyik helyi csapat tagja, Tolvéth Zsófia kínálja az étket
Fotó: Keszey Ágnes

- Célunk, hogy ez a máig kimutatható fejlődés ne törjön meg, folytatódjon. Az önkormányzatok legfontosabb feladata, hogy egy település működjön, életben legyen, a fejlesztések pedig olyan irányúak legyenek, melyek valóban az itt élők életfeltételeit, komfortját biztosítsák - emelte ki a Zalai Hírlapnak Bartha Gábor. A település polgármestere hozzátette: ez kihívás, mert a hétköznapok során nagyon szerteágazóak a feladatok és az igények.

- Nem könnyű megtalálni a rohanó, modern életet jellemző kihívások és egy nagyon emberi, falusi élettér egyensúlyát. Cserszegtomajra az utóbbi időben többen visszaköltöztek, akik gyerekkorukban itt éltek, aztán tanulmányaik miatt tettek egy vargabetűt, s most úgy gondolják, hogy itt folytatják az életüket. Harmincas éveikben járó fiatalok családi házat építenek, nekiállnak fészket rakni, gyermekeket vállalnak. Az önkormányzat arra törekszik, hogy ne ragadjon el bennünket a modernizálás szele, hanem ami jó, azt megtartsuk - részletezte a nagyközség polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!