Cserszegtomaj

2016.11.06. 19:07

Kolbásztöltő verseny

Cserszegtomaj - Szombaton rendezték meg a településen a harmadik kolbásztöltő versenyt, amelyen 17 csapat mérte össze tudását.

Zámbó Balázs

Barta Gábor polgármester elmondta: a helyiek kezdeményezésére jött létre a rendezvény, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend a településen s a kistérségben is, hiszen jelentkeztek Kallósdról, Reziből és Gyenesdiásról is. A cserszegiek célja, hogy továbbörökítsék a nagyszülők által összeállított kolbászok íz világát.

Nagy munkában a résztvevők. 17 csapat nevezett a versenyre Fotó: Zámbó Balázs

A csapatoknak az önkormányzat biztosította az 5 kiló darált húst, amiből saját titkos fűszereik felhasználásával állíthatták össze a kolbászokat. A zsűri - Pálfyné Ciklin Gabriella, Gumhert András, Papp András - feladata volt annak eldöntése, hogy a feltálalt sült kolbászokból melyik a legízletesebb. Az első helyezett a Pipacs Óvoda, a 2. a Gyöngyös Népdalkör, a 3. a Mazsolák csoportja lett. Mindhárom csoport cserszegtomaji volt.

A versenyt jövőre is megrendezi az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!