Csapi

2017.04.24. 15:50

A természet ékszeres doboza

Csapi - A nagykanizsai járáshoz tartozó 170 fős települést a levéltári adatok alapján 1302-ben alapította Chopy Henrik vallon lovag.

Zalai Hírlap

A község a török időkben Kanizsa várának közelsége miatt elpusztult és hosszú ideig nem is települt újra. Az 1800-as évek végén Niczky Malvin trencséni birtokos vadászkastélyt épített Csapiban és innentől vette kezdetét az intenzív szőlőművelés meghonosodása, ami az itt élők egyik megélhetési forrásává vált. A lakosság részben mezőgazdaságból él, részben a szomszédos Zalakaroson, a közeli Nagykanizsán illetve a helyi általános iskolában dolgozik.

A helybéliek büszkék gondosan őrzött környezetükre

Az 1990 évi rendszerváltás lehetőséget biztosított a fejlődéshez, amivel az itt élők akartak és tudtak is élni. Napjainkig jelentős fejlesztésekre került sor. A település lakói tudják, egy kis "ékszerdobozban" élnek és ezt a természeti környezetet akarják megőrizni úgy, hogy az mindenki számára élhető legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!