Zalakerámia-ZTE KK: Hinnant, Watson és Wilson is beszállt a felkészülésbe

Zalaegerszeg - Hétfőtől teljes kerettel készül a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata, hiszen vasárnap este befutott és hétfőtől már a csapattal edz a három amerikai légiós, Louis Hinnant, Calvin Watson és az új fiú, Kyle Wilson.

Kerkai Attila

Remek eredménnyel zárta a Zalakerámia-ZTE KK férfi együttese a legutóbbi szezont, hisz 12 év után ünnepelhetett újra érmet, méghozzá bronzot. Éppen ezért  a szurkolók körében a nyár legfontosanbb kérdésévé vált: vajon sikerült-e megtartani a bronzcsapat erősségeit? A dolgok augusztus közepén fordultak pozitív irányba, hiszen előbb Calvin Watson, majd nem sokkal később Louis Hinnant is rábólintott a ZTE újabb ajánlatára. Előzőleg új fiúként a szintén amerikai Kyle Wilson is aláírt a kék-fehérekhez.


Balról Louis Hinnant, mellette  Calvin Watson, aki labdát tart a kezében - de a bőr nem feltétlenül Kyle Wilsonról van  elnevezve...
Fotó: Ohr Tibor

Hétfőtől pedig már együtt edzett a teljes keret, ismerkedni viszont ezúttal valóban csak Wilsonnak kellett új környezetével. Völgyi Péter vezetőedző is úgy látja: előnyös, hogy nem kell teljesen új csapatot építeni, ami persze nem jelenti azt, hogy a dolgok maguktól is menni fognak.

- Megérkeztek az amerikaiak, akiknek most elsősorban az átállás nehézségeivel kell megküzdeniük, ám aztán bele kell csapni a munkába - jelentette ki a szakvezető. - A csapatépítésen lesz a hangsúly, még akkor is, ha a keret gyakorlatilag együtt maradt, csupán Jones távozott, Wilson pedig érkezett. A három légiós a nyáron dolgozott, nem állt le, jó erőállapotban érkeztek meg, de kétségtelen, hogy most jön a felkészülés legfontosabb szakasza, amikor össze kell gyúrni a társaságot. A két válogatott játékosunk, Kámán Tamás és Trepák Zoltán is más munkát végzett a nyáron, s azt kell mostantól elérnünk, hogy rövid időn belül mindenki azonos szintre kerüljön.

A kék-fehérek idehaza állomásozó fele augusztusban látott munkához, s az elmúlt időszakban főleg a fizikai felkészítés volt a hangsúlyos, melyben a klub erőnléti edzője, Gáspár László vállalt nagy szerepet. Völgyi Péter szerint ez is fontos időszak volt, de mostantól már  mérkőzések  következnek.

- Elsőként szombaton a Sopront látjuk vendégül edzőmeccsen - szólt a folytatásról Völgyi Péter. - Utána jövő kedden szintén hazai pályán,  az osztrák Güssing következik, majd a körmendi Mogyorósi Szilárd Emléktornán áll rajthoz a csapat. Szeptember 17. és 20. között a Göcsej Kupa jelenti a felkészülés legfontosabb állomását,  október 3-án pedig már kezdődik is a bajnokság.

Wilson egyelőre próbán
A ZTE KK kerete ugyan teljesnek nevezhető, azonban Kyle Wilson szerződése egyelőre úgy szól: kéthetes próbajátékon vesz részt a csapatnál, s azt követően válhat véglegessé a már korábban megkötött egyezség. Louis Hinnant és Calvin Watson esetében ilyenről persze nincs szó, hiszen ők már bizonyítottak tavaly, s most hasonló folytatást vár el tőlük mindenki Egerszegen.


Fotó: ZH archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!