Zalai vendéglátósok az üdülési csekk adóztatása ellen

<b>Zalaegerszeg</b> - Közös levéllel fordultak a zalai vendéglátósok az önkormányzati miniszterhez, mivel úgy ítélik, az üdülési csekk megadóztatása kilátástalan helyzetbe hozná a zalai vállalkozásokat.

zaol.hu

A szállásadók szerint az elmúlt években a legfőbb bevételi forrásukat a hazai vendégek jelentették. Hévízen és a Balaton környékén az utóbbi 2 évben 50 százalékkal emelkedett a hazai turisták száma. Mindez főként az üdülési csekknek köszönhető,  így súlyos veszélyeket rejt magában az üdülési csekk megadóztatása -  erre hívják szeretnék felhívni levelükkel az önkormányzati miniszter figyelmét a zalai polgármesterek és a turisztikában érdekeltek.

- A vendégek egy harmada érkezik belföldről és az üdülési csekket felhasználók száma a magyar vendégek közül több, mint 80 százalék, tehát elég magas  mértékben használják az üdülési csekket a szolgáltatás kifizetésénél - mondta Könnyid László, a Hévízi Turizmus Marketing Egyesület elnöke, a Hotel Európa vezérigazgatója.

Az idegenforgalomból élők azt mondják: a német és az osztrák vendégek az elmúlt 10 évben folyamatosan fogytak. Kizárólag a belföldi vendégek számának emelkedése biztosította a turisztikai létesítmények folyamatos üzemeltetését.

Az önkormányzati tárcának küldött petíció tartalmazza azt is, hogy amennyiben megadóztatja a kormány az üdülési csekket, abban az esetben a vendégszám visszaesése miatt több száz vendéglátásból élő veszíti el állását Zalában és országszerte egyaránt.

Forrás: Duna TV


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!