Zalai örömünnep: 32 pontot vert a ZTE a Falcóra! (frissítve képgalériával 21:35)

Zalaegerszeg - Miután a PVSK győzedelmeskedett a zalai gárda felett, nem maradt más hátra, mint megküzdeni a tavalyi bajnok Falcóval. A szomszéd gárda jött, látott és kikapott!

zaol.hu

Előzmények

Miután a Zalakerámia-ZTE KK óriási csatában legyőzte a Dombóvárt, s bejutott a legjobb négy közé,  Pécsett lép pályára a zalai gárda. Akkor a PVSK-é volt a diadal. A második összecsapásra május 16-án került sor a zalai megyeszékhelyen. A szoros meccsben végül - egyetlen pont előnnyel - a Zalakerámia szerzett győzelmet.  Nem volt már ilyen sikeres az újabb pécsi "futam": a PVSK 20 pontot vert ránk. 

1-2-es állásnál a PVSK-nak már csak egy győzelem kell a továbbjutáshoz, s ez sikerült is a pécsikenek. Május 22-én 71-72-re nyertek, így a Zalakerámia a Falcóval került össze. Azzal a Falcóval, mely az Atomerőmű ellen botrányos meccset vívott...  (Részletek itt!)  A történtek miatt a vasárnapi visszavágó zárt kapus lesz, így a zalai csapat szurkolók nélkül kénytelen megvívni az idegenbeli csatát. 

A szabályok szerint pedig ezúttal nem három győztes találkozóig játszanak a felek, hanem csak kettőig. A menet a május 27-i meccsek indul, majd május 31-én Szombathelyen folytatódik.


Zalakerámia-ZTE KK – Falco - Az első összecsapás: 


Zalakerámia-ZTE KK – Falco
Zalaegerszeg, 2009.05.27.

1. negyed

Megkezdték. A Falco Lakatos Péter nélkül, mivel őt két mérkőzésre el tiltották, mivel  a Paks elleni kosárlabda elődöntő végjátékában ököllel arcul csapta a tolnaiak légiósát, Mike Englisht.



A zalai szurkolók már az első perctől kitesznek magukért. "Hajrá ZTE!" felkiáltásokkal ”nyomják el”  a néha fel-felzúgó  vasi szurkolókat. A buzdításnak meg is van ez eredménye: a zalaiak birtokolják többet a labdát, jól indulnak, néhány ponttal le-lemarad a Falco. Nem sokkal az első negyed vége előtt azonban feljön a vasi gárda és  20-20-ra egyenlít, majd 22-24-el zár.

Zalakerámia-ZTE KK – Falco: 22-24


2. negyed

A második negyed elején a Falo tartotta a vezetést, ám nem sokáig. A ZTE védekezése összeállt, a csapat kiegyensúlyozottan játszott és Trepák Zoltán fenomenális formát hozott: 23 pontot szerzett. A Falcót meglephette a ZTE összeszedett játéka, mert igencsak lemaradt a második negyed végére:

Zalakerámia-ZTE KK – Falco: 51-36 





3. negyed

Folytatta a ZTE a menetelést. A zalaiak tartották az előnyt, jó megmozdulásokkal indultak el, a védekezést is jól szervezték, így:

Zalakerámia-ZTE KK – Falco: 75-57





4. negyed

Egyre csak nő a különbség a két csapat között: közel öt perccel a vége előtt már 88-63-ra vezet a ZTE és egyre csak menetel. Az idő telik és már 30 pont a ZTE előnye és tudják ezt még fokozni a fiúk: végül 32 pontot vernek a Falcóra:

Zalakerámia-ZTE KK – Falco: 104-72





Völgyi Péter:  Ma mindenki nagyon akart nálunk, elégedett vagyok a csapatommal. A második félidő közepén eldőlt a meccs, attól fogva mindkét csapat a vasárnapi meccsre tartalékolt. Tudjuk, hogy még nem dőlt el a párharc.

Szrecsko Szekulovics:  Csak az első negyedben játszottunk jól, a többiben nem tudtuk tartani a lépést ellenfelünkkel. Ma gyengék voltunk védekezésben, támadásban, és nem volt tűz sem a csapatomban. Nehéz lesz, de vasárnap próbálunk javítani.

További részletek itt!



Fotók: Katona Tibor


További képek itt!


Folytatás a bronzért vasárnap Szombathelyen zárt kapuk mellett. 



Forrás: Zalai Hírlap - Kerkai Attila, Vas Népe - Vastag Nándor



További kosár hír:

A PVSK kikapott az Atomerőműtől. 

PVSK-PANNONPOWER - Atomerőmű SE 73-83 (22-17, 17-15, 16-24, 18-27)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!