Vonatjegyet mobilon! Nem hiszed? Év végére ígéri a MÁV-START

Budapest - Mobiltelefon-egyenleg terhére történő vasúti menetjegy-vásárlást biztosító rendszer kiépítésére kezdeményezett közbeszerzési eljárást a MÁV-START Zrt.

zaol.hu

A tervek szerint a már működő e-Ticket rendszeren belüli fejlesztéssel az utasok telefonos ügyfélszolgálaton keresztül is választhatnak menetjegyet, várhatóan az év végétől.

A vásárlást a MÁVDIREKT helyi tarifával hívható telefonszámának tárcsázása után az ügyfélszolgálat munkatársai bonyolítják majd le. Az utasok egy 10 számjegyből álló kódot kapnak a hívás befejeztével, amelyet a pályaudvarokon elhelyezett menetjegy automatákba kell beütniük a jegy megszerzéséhez.

A vasúttársaság megjegyzi: a jelenlegi törvényi szabályozás mellett a mobiltelefon-egyenleg terhére történő vásárlásnál csak teljesárú menetjegyeket, valamint IC pót- és helyjegyeket válthatnak az utasok.


A MÁV-START tájékoztatása szerint a 2008. június 16-án indított internetes jegyértékesítési rendszerben az utasok mintegy 330 ezer jegyet vásároltak egy év alatt, a regisztrált és aktivált felhasználók száma 67.620. A tranzakciók többsége a hétvégén történik, a legtöbb internetes menetjegyet a Keleti pályaudvaron vették át az utasok - fűzik hozzá.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!