Válság-mottó: "Aki úgy gondolja, hogy meg fog halni, az meg fog halni"

Zalalövő - A válság miatt tavaly év végén komoly létszámleépítésre kényszerültek, mára azonban olyannyira stabilizálódott a zalalövői Elanders helyzete, hogy hamarosan kétmillió eurós beruházásba kezdenek és ha minden a tervek szerint alakul a jövőben létszámbővítésre is szükség lesz.

zaol.hu

A zalalövői cég 2001-es megalakulása óta  folyamatosan 280 körüli dolgozóval működött, ám a gazdasági válság nem kímélte a céget.

Tavaly decemberben lapunk is beszámolt arról, hogy a Kft.  95 dolgozóját bocsátja el. Akkor azt is megírtuk, hogy a tömeges elbocsátás a törvényes előírások szerint zajlik, a folyamat március közepére fejeződhet be. A történtek után viszont most úgy tűnik, nem kell további elbocsátásokra számítani, sőt…

- A jelenlegi stabil megrendelésszám azt mutatja, nem lesz szükség további elbocsátásokra. Legkésőbb nyár elején pedig a csomagolóiparba is szeretnénk bekapcsolódni, fontos ugyanis, hogy megrendelőinket minél szélesebb körben tudjuk kiszolgálni - mondta  Per Brodin, az Elanders Hungay Kft.  ügyvezető igazgatója.

Az új projekt a kezdetekkor, a speciális gépek megvásárlásával, mintegy kétmillió eurós beruházást igényel. Most úgy tűnik, induláskor ki tudják elégíteni az igényeket a meglévő munkaerő-állománnyal, ám, ha az események a terveket követik, akkor jövő év elején létszámbővítésre lesz szükség.

És, bár rövidtávon egyelőre csak ezt a beruházást tervezik, pár éven belül egy előreláthatóan 3-4 millió eurós befektetéssel a piac egy teljesen új szegmensét kívánják elérni.

A válság kapcsán ügyvezető úgy véli, hogy nem biztos, hogy egy krízishelyzet csak rosszat, csak kockázatot és negatívumokat hozhat. Jelenthet új lehetőséget, lehet egy próba, amely során kiderül: miként reagálunk a kihívásokra. Hazánk jelenlegi helyzetére reagálva az ügyvezető megjegyezte: az új kormánynak először is a rengeteg problémát okozó adórendszert kellene átalakítania, nem tűnik túl ésszerűnek ugyanis, hoz egy példát, hogy, miközben valakinek megemelkedik a fizetése, miután leadózott a megnövelt összegből, kevesebb marad a béréből, mint annak előtte.

- Ez a cég Európa szívében van, erős alapokkal bír, ezért biztosan túl fogjuk élni a válságot - jelenti ki Per Brodin. - Mert aki úgy gondolja, hogy meg fog halni, az meg fog halni.

Információ: Varga Lívia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!