Új benzinkút az M70-esen a magyar-szlovén határon

Pince - A magyar-szlovén határon, szlovén oldalon nyit újabb benzinkutat a Mol, ahol az autópályán érkezőknek lehetősége lesz a sztrádamatrica megvásárlására is.

zaol.hu

A társaság a szlovéniai Pincénél, az M70-es autóút folytatásaként elkészült és tavaly átadott A5-ös autópályán építette meg az új töltőállomást, közvetlenül a két gyorsforgalmi út találkozásánál. Szlovéniában ez a Mol 12. benzinkútja - egyben az első, amely autópálya mellett épült -, átadását május végére tervezik.

A határtól néhány méterre található töltőállomáson - miután szlovén területen épült - euróért tankolhatnak a járművezetők.

Az olajipari cég tájékoztatása szerint személyautóknak és motorosoknak szóló szlovén sztrádamatricákat is árusítanak majd az új benzinkúton. 

Az autópálya jogosulatlan használatát jelentős összegekkel büntetik a szlovén ellenőrök, de jelenleg a Magyarországról Szlovéniába tartó autósoknak és motorosoknak szlovén oldalon ezen a szakaszon nincs módja közvetlenül a határon matricát vásárolni. Erre csak a legközelebbi lehajtónál, a mintegy 10 kilométerre lévő Lendván van lehetőség, így az új kút átadását követően már időben megvásárolhatják a magyar járművezetők a szlovén matricát.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!