U20-as vb - Vereség Ghánától: a bronzéremért játszanak a magyarok

Kairó - A magyar válogatott a bronzéremért játszhat a 20 éven aluliak egyiptomi labdarúgó-világbajnokságán, miután a keddi, kairói elődöntőben 3-2-es vereséget szenvedett a ghánai csapattól.

zaol.hu

Egervári Sándor együttese pénteken 17 órától a Brazília-Costa Rica találkozó vesztesével mérkőzik a harmadik helyért.

Eredmény, elődöntő:
Ghána-Magyarország 3-2 (2-0)

Kairó, 32 ezer néző, v.: Jorge Larrionda (uruguayi)
gólszerzők: Adiyiah (10., 31.), Quansah (81.), illetve Futács (73.), Balajti (84.)
sárga lap: Agyemang-Badu (12.), Addae (34.), Quansah (52.), illetve Debreceni (55.), Korcsmár (66.)


Kiss Máté magyar középpályás a földön ülve búslakodik a ghánai játékosok előtt, miután Magyarország 3-2-re kikapott Ghánától a 20 éven aluliak labdarúgó-világbajnokságának elődöntőjében a Kairói Nemzetközi stadionban 2009. október 13-án - Fotó: MTI/EPA/Mohamed Meszara

Ghána:
Daniel Agyei - Samuel Inkoom, Bright Addae, Daniel Addo, David Addy - Abeiku Quansah (Gladson Awako, 93.), Emmanuel Agyemang-Badu, Mohammed Rabiu, Andre Ayew (Opoku Agyemang, 75.) - Dominic Adiyiah, Ransford Osei

Magyarország:
Gulácsi Péter - Zámbó Bence, Debreceni András, Szabó János, Présinger Ádám (Varga Roland, a szünetben) - Gosztonyi András, Korcsmár Zsolt (Futács Márkó, 71.), Simon Ádám, Kiss Máté - Simon András, Németh Krisztián (Balajti Ádám, a szünetben)

Gyors ghánai góllal indult a találkozó: Présinger röviden adott haza, Ayew pedig lecsapott a labdára, lövésébe pedig még Adiyiah beletette a lábát (1-0). A magyarok nem tudtak a kapu elé kerülni, míg a ghánaiak több helyzetet is kialakítottak. A 31. percben a torna gólkirály-jelöltje, Adiyiah megduplázta az afrikai csapat előnyét: egy jobb oldali beadást fejelt a kapuba (2-0).
A ghánaiak főként a középpályán voltak óriási fölényben, szinte minden magyar akciót lekapcsoltak. Egervári csapatából érezhetően hiányzott az eltiltott Koman Vladimir.
   
A fordulást követően több szép támadással indított a magyar csapat, Balajti a kapufát találta el egy szabadrúgás után. A magyarok egyre többet birtokolták a labdát, míg a ghánaiak főként a kontrákra rendezkedtek be. A 73. percben a csereként beállt Futács visszahozta a reményt, miután Simon András passzát értékesítette. A hajrában több nagy lehetősége is volt az egyenlítésre a magyar válogatottnak, de egy kontra végén Quansah hatalmas gólt lőtt. A magyarok nem adták fel, Balajti nagyszerű találatával pedig ismét egy gól volt a különbség (3-2). Az utolsó percekben mindent megtett a magyar csapat, de egyenlíteni már nem tudott.
   
A ghánaiak történetük harmadik döntőjére készülhetnek az U20-as világbajnokságon: 2001-ben Argentína, 1993-ban pedig Brazília ellen buktak el a fináléban.
   
Kenyeres Imre másodedző:
"A vb-n először éreztük a ránk nehezedő terhet, a döntőbe jutás lehetőségét. Csak a második félidőben mutattuk meg, hogy mit tudunk."
   
Sellas Tetteh ghánai kapitány:
"Minőségi játékkal jutottunk be a döntőbe, remekül támadtunk, nagyszerű gólokat szereztünk. A második félidőben többször eladtuk a labdát, így a magyarok szépíthettek, ezeket a hibákat ki kell javítanunk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!