Több száz menekültnek nyoma veszett a Földközi-tengerben

Mintegy 200-270, Tunéziából Európába tartó menekültnek nyoma veszett a Földközi-tengeren, miután hajótörést szenvedtek - adta hírül csütörtökön a TAP tunéziai állami hírügynökség helyi tisztségviselőket idézve.

MTI

A tunéziai parti őrségnek a süllyedő hajóról sikerült megmentenie 570 embert, de a fedélzeten tartózkodó többiek hollétéről nem tudnak, és valószínűsítik, hogy megfulladtak. A hatóságok elmondták, hogy a mentési akciót nehezítették a rossz időjárási körülmények.
   
A hírügynökségi jelentés szerint a baleset kedden történt, körülbelül 20 kilométerre a Tunéziához tartozó Kerkenna-szigetektől. A hajón a háború sújtotta Líbiából menekülők utaztak, akik az európai partokat próbálták volna elérni.
   
Az utóbbi hónapokban a politikai válsághelyzet hatására Észak-Afrikából több ezren indultak útnak rozoga bárkákkal és csónakokkal Európa felé. Az óriási menekülthullám bevándorlási krízist okozott a Tunézia és Szicília között félúton lévő parányi olasz szigeten, Lampedusán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!