Szilveszteri bevásárló körút: virsliből az olcsóbb, szeszből a töményebb

<b>ZH </b> - Ha szilveszter, akkor elmaradhatatlan kellék a virsli és persze nincs éjfél gyöngyöző pezsgő nélkül. Bevásárláskor kerül is mindkettőből a kosarakba, bár úgy tűnik, idén az olcsóbb virsli a kelendőbb, s a pezsgő mellett a tömény szeszeket is viszik óévbúcsúsztató gyanánt.

zaol.hu

Ám még tavaly a  drágább juhbeles virsliből kértek a legtöbbet a pókaszepetki Tóth Hús Kft-től, addig idén  az olcsóbb árkategóriájú műbeles iránt mutatkozott nagyobb igény. Az utóbbiból 14 tonnát, míg az előbbiből 6 tonnát készítettek -  tudtuk meg a Kft,. ügyvezetőjétől, Paál Pétertől.

De igény volt a debrecenire is, s a malac is kelendő. Az újévi fő fogásnak szánt malac iránti kereslet élénkülését  a Babati Hús Kft.-nél is megerősítették: a szilveszteri időszakban 250 malacot értékesítettek, s Babati Veronika ügyvezetőtől megtudtuk, a december elejétől gyártott virsli iránt sokkal nagyobb lett a kereslet, mint azt előzőleg gondolták.

De az év utolsó napján nem csak eszünk, iszunk is, s mint kiderült, jócskán fogy az alkoholos nedűkből is.

- Érezhető változás idén, hogy szeszes italból megnőtt a forgalom. Szerintem húsz százalékkal nőtt a megrendelésünk – mondta érdeklődésünkre Rózsás Csaba, a Z+D Kft. zalaegerszegi üzletének vezetője, de keresletnövekedésről számolt be Lévai Ferenc, az egerszegi Csipke ABC üzletvezetője is, aki a pezsgő és tömény szeszek mellett a magyar pálinkára is egyre többen voksolnak az év utolsó napján.


Teljes cikkünket ide kattintva elolvashatja.


Lapunk szerdai számában szilveszteri mellékletünkben megmutatjuk  az elmúlt év humoros oldalát! Cikkeinket BUÉK 2009 rovatunkban is elolvashatja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!