Száz tonna használt vasúti sínt adott el a MÁV egyik dolgozója - őrizetbe vették a tettest és az orgazdát is

Zalaegerszeg - Április 23-án a ságodi elkerülő szakaszon a rendőrök egy teherautó vezetőjének igazoltatása során hat tonna vasúti sínt találtak a platón, melynek eredetével a sofőr nem tudott elszámolni. A nyomozás során kiderült: még több lopás írható a számlájukra.

zaol.hu

Az intézkedést követően a rendőrök hamarosan előállítottak két vasúti dolgozót, akiket a sínek ellopásával gyanúsítottak. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indított nyomozást, mely során kiderült, hogy a két gyanúsított munkahelyi vezetője több alkalommal arra utasította őket, hogy a Zalaszentiván környéki vasúti pálya-felújítási munkálatokat követően a munkavégzés során visszamaradt síndarabokat, sínelemeket gyűjtsék össze, azokat darabolják fel, majd azt szállíttassák különböző fémhulladék felvásárló telepekre. A főnökük közel két év alatt ilyen módon 100 tonna használt vasúti sínt adott el, továbbá a nyomozás azt is kiderítette, hogy a vasúti társaság területéről kitermeltetett és eladott 70 m³ fát, továbbá pénzzé tett több mint 100 liter benzint - közölte a rendőrség péntek délután.

Az eljárás során fény derült egy orgazda kilétére is, aki tisztában volt azzal, hogy nem tisztességes úton jut a felvásárlási tilalom alatt álló vasúti sínekhez, mégis 50 tonnányit felvásárolt. Üzletelésük során elszámolási vitájuk támadt, mely során az orgazda súlyos fenyegetéssel akarta rávenni a vasúti dolgozót, hogy továbbra is szállíttasson neki a sínekből.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság folytatólagosan elkövetett orgazdaság és zsarolás, illetve folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt csütörtökön őrizetbe vette a két férfit, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat - áll a rendőrség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!