Sárkányok hátán versenyeztek - egy hajó legénységével együtt felborult (frissítve, képgalériával)

Nagykanizsa - Régen nem volt már egyszerre annyi ember a Csónakázó-tónál, mint szombaton. A tumultusnak egyetlen aprópója volt, mindenki látni szerette volna az első Kanizsai Sárkányhajó Bajnokság izgalmas futamait.

Sámel József

Nagykanizsán eddig nem volt nagy hagyománya a sárkányhajózásnak, ám a szombati bajnokság sikere mindenképpen hitet adhat a szervezőknek, a rendezvényre ugyanis rengetegen látogattak ki. Ráadásul nem hiába, hiszen a vizi futamok mellett, egyéb látnivaló is akadt a tó környékén.



Tekintse meg a bajnokság pillanatait képgalériánkban! Kattintson a fotóra! 
Fotó: Szakony Attila

- A kísérő programokat úgy válogattuk össze, hogy a gyerekek és a felnőttek is találjanak kedvükre valót - mondta Tuboly Kinga, a rendezvény egyik szervezője. - A kicsiket játszóház, óriáscsúzda, lovaglási lehetőség várja, de kipróbálhatják a rendőrség és a tűzoltóság eszközeit is, míg az idősebbek az íjászatot, a hőlégballonozást és sárkányrepülést is kipróbálhatják.

S, ha ez még nem lett volna elég, a tó közelében felállított színpadon egész nap egymást váltották a fellépő csoportok, volt néptánc, fitness bemutató, harcművészeti show.
Mindeközben a tavon hatalmas küzdelem folyt a továbbjutásért. A délelőtt során az általános és középiskolák csapatai eveztek a dobok ütemére, délután pedig a cégek és baráti társaságok markolták a lapátokat.

- Tavaly kizárólag az iskolások részére szerveztünk sárkányhajó bajnokságot, s akkor tulajdonképpen a kajak-kenu népszerűsítése volt a cél, ám arra mi magunk sem gondoltunk, hogy idén ilyen sok csapat indul a versenyen - folytatta Tuboly Kinga, akitől azt is megtudtuk, hogy a sárkányhajózás Dél-Kínából származik. - Az ázsiai országban még ma is roppant népszerűek az ilyen versenyek, nem egyszer előfordul, hogy több száz hajó küzd a győzelemért. 

Küzdelem a Csónakázó-tónál is volt, a 20 fős csapatok mindent elkövettek, hogy minél jobb idő alatt küzdjék le a 350 méteres távot. Az egész napos verseny során egy kisebb malőr is történt, az egyik csapat hajója  a rendőrségi mentőcsónak által kavart hullámok miatt  ugyanis felborult, ám a legénységet gyorsan és szakszerűen sikerült kimenteni a nem éppen meleg vízből.


Fotó: ZH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!