Rablás, zsarolás és lopás ”tarkítja” ez elfogott fiatalkorú fiú bűnlajstromát

<b>Zalaegerszeg</b> - Fiatal kora ellenére több bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható az a fiatalember, akit egy szerdán történt megyeszékhelyi rablás kapcsán fogtak el a rendőrök.

zaol.hu

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra december 17-én tettek bejelentést, hogy este negyed tíz körül a belvárosban, a Kazinczy téren két fiatalember bántalmazott egy náluk néhány évvel idősebb román állampolgárságú fiatalt. A sértettet falhoz szorították, értéket követeltek tőle, majd eltulajdonították a zsebében lévő 470 lej készpénzét.

A helyszínre érkező rendőrök egy gyermekkorú fiút még a közelben megtaláltak, míg az elkövetéssel gyanúsítható fiatalkorú társát a nyomozók másnap fogták el zalaegerszegi lakhelyén.

A fiatalkorú fiút egyébként a napokban nem először vonták eljárás alá. Az adatok alapján ugyanis megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy december 9-én a megyeszékhelyi buszállomás mögötti parkolóban veréssel fenyegetett meg egy fiút, aki ennek hatására előbb mobiltelefonját, majd 350 forintját adta át a gyanúsítottnak. December 11-én pedig a Stadion úton több társával álltak körbe két fiatalt. Telefont kértek tőlük, eközben egyikük karjáról lecsatolta a karóráját és azt eltulajdonította.

A fiatalembert mindezek alapján a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon őrizetbe vették, ellene rablás, zsarolás és lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást - tudtuk meg Csizmazia Pétertől, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.




Kattintson ide és olvassa el cikkünket a megyeszékhelyi buszállomás környékén garázdálkodó fiataokról, akik csoportokba szerveződve zaklatják hasonló korú társaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!