Perel a futóversenyen megégett modell

Egy ausztrál ultramaratonon bekövetkezett bozóttűz ejtette csapdába Turia Pittet, az ausztrál modellt, akinek testének 64 százaléka égett meg. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy maszk nélkül nem is mer emberek közé menni - írja a The Sun internetes portálja.

zaol.hu

A modell és három társa a szervezőket hiábáztatja a történtekért, akik nem figyelmeztettek hogy egy erdőtűz kellős közepe felé vezetnek az ellenőrzőpontok.

- A lángok teljesen körülvettek, egy darabig próbáltam ellenállni, de aztán már nem kaptam levegőt, és egyszerűen átrohantam a tűzfalon. Akkor égtem meg, később a mentők találtak rám - mondta el Turia az ügyben zajló parlamenti meghallgatáson.

- Kiderült, hogy a második ellenőrző pontnál a szervezők már tudták, hogy az útvonal felé terjed a tűz, de egy szót sem szóltak, pedig az egész versenyt le kellett volna fújni – véli a modell egyik versenyőtársa, aki testének húsz százalékán szenvedett égési sérüléseket.

Harmadik társuk járt legrosszabbul, neki az egyik lábfejét is amputálni kellett, olyan súlyosan megsérült.

Az ügyben hivatalos vizsgálatot rendelt el az ausztrál parlament a szervezők ellen. Az áldozatok kártérítést követelnek a szervezőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!