Nyert meccsel kezdett a ZTE (frissítve, képgalériával)

Zalaegerszeg - A Ligakupa új sorozatának első meccsét a Videoton ellen játszotta a ZTE FC csapata, s hazai pályán magabiztosan verte a vendéget.

Kerkai Attila


ZTE FC - Videoton FC 2-0  (1-0)

Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 2009.07.22.
Jv.: Bognár (Takács, Iványi)

ZTE: Pogacsics  Kocsárdi, Szalai, Bogunovic, Kocsis A.  Petneházi, Horváth I. A., Schultz (Kovács G. 87. p.), Sági A. (Polareczki 64. p.)  Vittmann (Bozsoki 68. p.), Rudnevs (Pál Zs. 46. p.). Vezetőedző: Csank János.

Videoton: Filipovic  Kocsis G. (Fejes 46. p.), Vaszicsku (Vadász 53. p.), Radovic, Présinger  Móri, Milanovic, Máté J. (Moreira 46. p.), Sifter (Bencze 83. p.)  Kocsis Z. (Szolnoki 61. p.)., Vujovic. Vezetőedző: dr. Mezey György.
Gólszerzők: Rudnevs  (41. p.) Vittmann (50. p.).

Elvileg a ZTE FC a Ligakupa előző sorozatának győztesét, az FC Fehérvár csapatát fogadta a szerdai nyitányon, azonban a vendégek Zalaegerszegre már újra a régi, Videoton FC néven érkeztek, illetve a csapat élére is egy jól ismert tréner került a nyáron.

 Videoton és  dr. Mezey György... Két név, amely a magyar labdarúgás utolsó nagy sikereivel fonódott össze a nyolcvanas évek közepén (UEFA-kupa döntős csapat, illetve az Európa-verő Mezey-válogatott)  persze külön-külön... Napjainkban viszont már együtt kell említeni őket, hiszen a mesteredző ma már a fehérváriak munkáját  irányítja, s hogy marad-e csupán a nosztalgia a '80-as évekre gondolva, vagy új fejezetet kezdenek el írni? Maradjunk annyiban: sok minden változott azóta, s majd az idő adja meg a választ mindenre.

Ami a szerdai mérkőzést illeti: úgy a ZTE FC, mint a Videoton, erősen vegyes csapattal állt fel. A kék-fehéreknél különböző okok miatt (a játékengedélyek hiánya, illetve taktikai okok) többen hiányoztak, az új igazolások közül és az első keretből is többen pihenőt kaptak. Csank János vezetőedző ilyenformán több, az NB II-es csapatból felhozott fiatalt állított csatasorba. A Videoton gárdájának szakmai irányítója, dr. Mezey György ezúttal a lelátóról figyelte az eseményeket, míg a kispadról segítője, Bekő Balázs irányított.

Valamivel lendületesebben kezdett a fehérvári csapat, de gyorsan tegyük hozzá: a rekkenő hőségben ez is viszonylagosnak tűnt. Néhány perc elteltével kiegyenlítetté vált a találkozó. Az első tapsot Horváth I. András életerős lövése aratta, amit a kapus szögletre tornázott, majd Sifter bombájánál akadt védeni valója Pogaciscsnak. A 21. percben egy látványos támadás végén Rudvens került ziccerbe, ám nagy gólt akart lőni, a labda viszont mellészállt. A ZTE együttese innentől sokkal veszélyesebben futballozott, mígnem a 41. percben Sági lepattanó lövése után Rudnevs lőtte ki a bal alsó sarkot, 1-0.



Szünet után gyorsan növelte előnyét a ZTE, méghozzá nagyszerű akció végén: az 50. percben Sági A. passzolt középre és az addig is már biztatóan mozgó Vittmann higgadtan gurított a kapu közepébe, 2-0. Az egerszegiek fiataljai egyébként is próbáltak élni a lehetőséggel, ami a közönség soraiban is elismerésre talált. Az eredményből persze kár lenne messzebb menő következtetéseket levonni, azonban tény, hogy a ZTE együttese játszotta az ötletesebb, a látványosabb futballt, amiben fő szerepet vállaltak a kék-fehérek fiataljai, és ez mindenképpen elismerésre méltó.


A képgalériáért klikk a fotóra!
Fotó: Ohr Tibor






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!