Netre fel! tudáspróba diákoknak

Hétfőn hirdettek eredményt az egész tanéven átívelő, háromfordulós Netre fel! könyvtár-informatikai tudáspróba vetélkedőben, amit a megyeszékhelyi Apáczai ÁMK könyvtára szervezett.

Magyar Hajnalka

A 7-8. osztályos  zalaegerszegi és városkörnyéki  tanulóknak meghirdetett versenyben 8 csapat jutott el a vetélkedés végéig  - tudtuk meg  Ambrus Adrienntől, a könyvtár munkatársától. A feladatok megoldásából kitűnt, a gyerekek nem csak játékra használják a számítógépet, hiszen rátermetten kezelték az  internetes adatbázisokat, könyvtári katalógusokat és tartalommegosztó oldalakat egyaránt, eleve, az egész verseny a neten zajlott. Mindezen túl eligazodtak a digitális könyvtárakban, on-line katalógusokban,  linkgyűjteményt készítettek  adott témában, továbbá  film- és könyvajánlót írtak.
A  tudáspróbát végül a Cheddar sajt csapat nyerte (Szilágyi Györk, Egyed Vince; Eötvös József isk.) második lett Szandi és Petra (Tóth Alexandra, Simon Petra;  Liszt Ferenc isk.) harmadikként az Elektro bagoly végzett  (Heé Áron Máté, Kustán Brúnó; Gárdonyi Géza és Szegi Suli).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!