Nagy megmérettetések előtt állnak a gálások

Hónapok óta gyakorlatilag csak a próbaterem parkettjét koptatták, hamarosan azonban a szakembereknek és a szélesebb közönségnek is megmutatják a Gála Társastáncklub Egyesület tagjai az elmúlt időszak munkájának eredményét.

Péter Gyöngyi

A nyilvános főpróbát e hét elején tartották a Gála egerszegi, nagykanizsai és keszthelyi táncosai, akik komoly programsorozat előtt állnak. A Liszt-iskola tornatermében tíz koreográfiát mutattak be hétfőn, ezek közül a Tavaszi szél, a Latin Colors, az Army című, illetve a Gettómilliomos című film zenéjére készült produkcióval már szombaton megmérettetik magukat a fiatalok. A négy koreográfiát előadók Miskolcon, a Magyar Táncsport Szakszövetség formációs versenyén lépnek parkettre.

- Vannak olyanok, akik számára ez országos bajnokságot, míg másoknak magyar bajnokságot jelent. Ez azért lényeges, mert az Európa- és világbajnokságra csak az utóbbiról lehet továbbjutni - tudtuk meg az egyesület elnökétől, Kuzma Pétertől.

A társaság tagja a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetségének is. Az e grémium által rendezett országos verseny finisét április 18-án tartják, a megmérettetésről az első három helyezett jut a világbajnokságra. A találko-zón a Gála hat csoportja vesz részt. A Németh Dávid - Dala Mónika páros ez alól már felmentést kapott, hiszen azzal, hogy tavaly megnyerték a világkupát, eleve kvalifikálták magukat a vb-re.




A két megmérettetés  - mely szerencsés esetben továbbiakat hozhat magával  - önmagában is komoly felkészülést igényel, a Gála azonban emellett házigazdai teendőkre is készül. Április 17-én megrendezik a III. Zala Opent, a nagyszabású összejövetelnek ezúttal is a Városi Sportcsarnok ad otthont.
 
- Lezárultak a nevezések, jelen pillanatig nyolc klub jelezte részvételi szándékát, mindegyikük több koreográfiával, több csoporttal érkezik  - mondta tájékoztatásképpen Kuzma Péter. Hozzátette, ismét jönnek táncosok Lengyelországból, Ausztriából, de a hazai csapatok közül itt lesz a rendezvényen például a budapesti Botafogo is. A Gála a Miskolcon bemutatkozó négy koreográfiával indul a zalai versenyen.

Egy héttel később, április 25-én hagyományos rendezvényét tartja a Gála, a Hevesi Sándor Színházban rendeznek ünnepi összeállítást a tánc világnapja alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!