Mi várható a ZTE FC-nél?

Zalaegerszeg - Nem dicsekedhetnek a ZTE labdarúgói, hogy túl hosszúra nyúlt a szabadságuk, hiszen kedden Csank János vezetőedző irányításával megkezdték a felkészülést az új bajnoki szezonra.

Bóbics László

A keretben van  mozgás: Lukács T. és Varga R. már távozott, s bár Hajdu és Alomerovic ott volt kedden az öltözőben, ők sem a Zetében folytatják. A jobboldali középpályás,  Tóth Zoltán  -  mint Dézsi Attila ügyvezetőtől megtudtuk -  a Bp. Hovédhoz igazol. Három-négy játékos érkezése várható: Egerszegen edz a DVTK-ból Djordje Kamber és Milan Bogunovic, és mozgás a következő napokban is várható még a játékosállományban.


Csank János (jobbról) vezetőedző köszönti a keddi tréning előtt a csapat labdarúgóit
Fotó: Katona Tibor

Ott volt a keretben a gárda válogatottat is megjárt csatára, Waltner Róbert, aki a közelmúltban megnősült, külföldön töltötte a mézesheteket, s közben hírbe hozták osztrák csapattal, illetve a szombathelyi Haladással is.
- Egyik felvetés sem fedi a valóságot - kezdte  a gólvágó - , az osztrák csapat és a Haladás sem keresett meg. Egyébként is Egerszegre nősültem, minden ide köt és nem gondolkodom azon, hogy mindenáron távozzak.  Magyarországon nem szeretnék klubot cserélni. Azt nem mondom, hogy ha kapnék egy kedvező külföldi ajánlatot, akkor elutasítanám, de hát ez még hol van... Így megkezdtem a felkészülést a ZTE-vel, aztán majd meglátjuk. A lényeg az, hogy egészséges legyek, jó formában futballozzak, s akkor még lehet esélyem egy kedvező szerződésre.

A klub elnöke, Nagy Ferenc szerdán érkezik haza külföldről és folytatja a  tárgyalást a keret tagjaival, valamint a várhatóan Egeszegre szerződő új emberekkel.

Csank János vezetőedző elmondta, hogy napközis rendszerben készülnek Egerszegen. Az első hét még amolyan ráhangolás lesz, s bár kifejezett alapozást a rövid idő miatt (július 24-én kezdődik a bajnokság) nem lehet beiktatni a programba, azért egy 7-8 napos, nagyobb terheléses időszak része lesz a felkészülésnek. Az utolsó hetek a bajnoki ritmusra való ráhangolással telnek majd. A büki edzőtábor pontos programját pedig a napokban tisztázzák.

A Hévízt kivéve csak  külföldi csapatokkal játszanak edzőmeccseket. Az első találkozóra július 3-án, Heiligenkrauzban kerül sor, 18 órától az FC Moszkva II. ellen.

Kedd délelőtt civilben ott volt a tréningre készülő ZTE-labdarúgók között a távozó Hajdu Norbert. A játékos elmondta, hogy  szerdán jelentkezik az Újpest FC együttesénél a büki edzőtáborban. Ám arról, hogy hol folytatja pályafutását egyelőre még  nem tudott semmi biztosat mondani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!