Kosárlabda: leckét adtak a zetés lányok

A hét végén két olyan kosárlabda- mérkőzést játszottak a megyeszékhelyi városi sportcsarnokban amely már hosszú ideje nagy rangadónak számít. Mind a két meccs tapasztalatairól, dr. Kardos Csabától a sportcsarnok hajdani igazgatójától, a sportág jó ismerőjétől kértünk véleményt.

Bóbics László

A ZTE NKK együttese a Ferencvárost látta vendégül. Mindkét csapat a dobogóra szeretne felkapaszkodni. A zalaiak vannak lépéselőnyben, hiszen nagyon magabiztos játékkal 76-59-re nyertek. Gáll Tamás, a hazai gárda fiatal mestere remekül felkészítette csapatát.

– Gáll Tomiról köztudott, hogy a sportág megszállottja – kezdte Kardos Csaba. – Már barátja, Bencze Tamás trénerkedése idején is nagyon komolyan készült arra az időszakra, amikor ő lesz a vezetőedző. Látszik a csapatán, hogy fizikálisan és taktikailag igen felkészültek. Ezúttal is végig jól játszottak és egy pillanatig nem forgott veszélyben a győzelmük. Örülök, hogy egyre jobb és most már mondhatjuk azt is, meghatározó tudású kosárlabdacsapata van Egerszegnek a nők mezőnyében. A Fradi ezúttal nem tetszett. Igaz, nem is nagyon hagyták a zalaiak kibontakozni őket. Az is látszott az egykori zetés tréner, Farkas Sándor együttesén, hogy elég sok a problémájuk és nincsenek csúcsformában. Visszatérve Szélesyékre, biztos, hogy mindent megtesznek azért, hogy a Sopronnal, az igen megerősödött Győrrel és az alaposan átformálódott Péccsel nagy csatát vívjanak majd az érmes helyezésekért.


A Zalakerámia-ZTE KK férfi gárdája ebben a szezonban nem álmodozhat dobogós helyezésről. Nekik a pillanatnyi erőviszonyokat figyelembe véve a tisztes helytállás a céljuk. Ezt a klub vezetése is egyre jobban átérzi, és az anyagi lehetőségeikhez mérten megpróbálnak erősíteni. A közelmúltban igazolt irányító, Bryquis Perine egyre jobban játszik, a napokban érkezett amerikai center, Chris Hines pedig még a nagy időeltolódás miatt érthetően nem tudta megmutatni mire is képes. A hét végén a nyáron nagyon „megizmosodott” szomszédvár csapatát a Körmendet látta vendégül. Érvényesült a papírforma, a vasiak 88-62-re győztek.

– A Falco ellen látszólag szorosabb mérkőzést játszott a ZTE. Az a találkozón érződött, ha a zalaiak megközelítették Bencze Tamás gárdáját, mindig elhúztak néhány ponttal, megnyugtatták magukat és a szurkolóikat is – fogalmazott az egykori direktor. – Az a meccs sokkal szorosabb volt. A Körmend csapatában nagyon sok átlagon felüli tudással rendelkező kosaras van. A harmadik negyedben nagyon jól játszottak, ezt igazolja a 28-8-as eredmény is. A meccs elején is látszott, hogy Sabáli Balázs, a vendégek mestere nem volt elégedett a védekezésükkel. A folytatásban sokkal harcosabbak voltak és az erőfeszítéseiket siker koronázta. Mi megpróbáltunk küzdeni, hajtani és minél nagyobb erőfeszítésre kényszeríteni a vendégeket. Most ennyire tellett. Előrelépést azért látok, mert Perine elég ponterős, de még hullámzó a játéka. Ha az eddigieknél egyre hosszabb ideig játszik jól, akkor kifejezetten jó igazolás lesz. A center Hines rövid ideje van Magyarországon. Voltak technikailag ügyes megoldásai, remélhetőleg ennél sokkal pontosabb dob majd.


Vendégségben
A női kosárlabda NB I újabb fordulójában a ZTE NKK alakulata – szombaton 17.00 – a Vasas együttesének a vendége lesz. A Zalakerámia-ZTE KK pedig a hét végén az újonc, de jól szereplő Jászberény gárdájának otthonában lép pályára.



Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!