Kórházba szállították, hazaengedték, majd ismét rosszul lett

Várfölde - A Várföldén élő Hóbor Tiborné panaszolta: férjét március 21-én este negyed nyolc körül szállította be a mentő a kanizsai kórházba, majd este haza is engedték, hogy másnap reggel ismét mentő vigye vissza.

Szalabán Attila

A 78 éves férfit február végén ugyanitt műtötték epekővel, de nem sikerült valamennyi követ eltávolítani, s problémái kiújultak. A szóban forgó estén felesége kihívta hozzá Letenyéről az orvost, aki úgy döntött, a beteget kórházba kell szállítani. Mint  Hóborné elmondta: férje nagyon rossz állapotban volt, ezért meglepetésként érte, hogy alig pár órával később hazaküldték. 

- Éppen a tévében néztem a műsort, egyszer csak valaki kopog - mesélte. - Képzelheti, mit éreztem, rögtön az jutott eszembe, hát ki akar engem agyonverni, mert tudja, mostanában ilyen besurranó banda jár errefelé... Egy ideig csak hallgatóztam, nem mertem közel menni az ablakhoz, aztán amikor megláttam a férjem sapkáját, akkor jöttem rá: a papa az. Mi lett volna, ha elalszom, vagy nem tudok lemenni az ágyról, mert mindkét térdemben protézis van. Amikor beengedtem, kérdeztem tőle, hogy-hogy hazajött? Azt válaszolta: nem volt hely. Lefeküdt, de egész éjszaka nagyon rosszul volt, fájt a hasa, borogatni kellett. Reggel megint ki kellett hívnunk az ügyeletet. Amire az orvos kiért, már nagyon rosszul érezte magát, kétszáz fölött volt a vérnyomása. Végül megint csak mentőt kellett hívnunk hozzá, de akkor már hordágyon vitték ki. Rosszabbul volt, mint előző nap. 

Prof. Dr. Bátorfi József, a Kanizsai Dorottya Kórház megbízott főigazgatója, az általános sebészeti osztály vezetője közölte, kollégája nem hibázott, a sürgősségi betegellátó ügyeletes orvosa szakmailag elvárható módon vizsgálta meg a beteget. Mivel a kórházi nyilvántartásban látta, hogy Hóbor Tibort egy későbbi időpontra műtétre jegyezték elő (éppen a korábbi műtét után megmaradt epeproblémája miatt), állapotát pedig olyannak ítélte, hogy nem igényel benti ellátást, fájdalomcsillapító injekciót adott neki, s hazaküldte azzal: a következő héten jelentkezzen műtétre. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!