Két kisteherautó ütközött össze az M7-esen Nagykanizsánál - Életveszélyes sérülés (fotókkal frissítve)

Nagykanizsa - Egy ember életveszélyesen megsérült, amikor két spanyol rendszámú, román állampolgárokat szállító kisteherautó összeütközött az M7-es autópályán, Nagykanizsánál (a Budapest felé vezető oldalon) hétfő délután.

zaol.hu

A baleset a 206-os kilométernél, a Budapest felé vezető sávokon történt. A sztrádának ezt az oldalát a rendőrök lezárták, a forgalmat a 7-es főútra terelik.

Az első helyszíni információk szerint az elöl haladó kisteherautó valamilyen okból lassított, a mögötte érkező furgon vezetője azonban hiába fékezett és kormányzott bal oldalra, az ütközést nem tudta elkerülni. A furgon jobb oldala a teherautó hátuljának csapódott.


Mentőhelikopter elszállít egy életveszélyesen sérült férfit az M7-es autópályán Nagykanizsánál, miután két spanyol rendszámú, román állampolgárokat szállító kisteherautó összeütközött
    
A két jármű vezetői kisebb karcolásokkal megúszták a balesetet. A hátul haladó furgon utasa szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléseket, ezért őt mentőhelikopter szállította kórházba.

- A Budapest felé vezető oldalon, a kanizsai lehajtó közelében történt a baleset - tájékoztatott Horváth István tűzoltó. - A rendőrök és a mentősök már a helyszínen voltak, mikor kiérkeztünk, az összetört kisteherautó egyik utasának addigra már be is kötötték az infúziót. A férfinek a lába szorult be a járműbe, ezért először kifeszítettük az ajtót, majd feszítőhengerrel toltuk meg a karosszériát, hogy ki lehessen venni a sérültet. A román férfi végig a tudatánál volt, kiabált, jajgatott.

Lapunk információi szerint az anyósülésen utazó román férfinek mindkét combja eltörött.

A combtöréseken kívül egyéb sérülései is voltak, ezért mentőhelikopterrel a megyei kórházba szállították.

- Az elöl haladó jármű valamilyen okból fékezett, de ezt nem vette észre a mögötte haladó sofőr - rekonstruálták az esetet a helyszínt biztosító rendőrök.

Nem sokkal később Csizmazia Péter, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense is megerősítette az információt. Mint mondta: az ütközés következtében a hátul haladó jármű jobb első utasa teljesen beszorult az autóba, őt a tűzoltóknak kellett kiszabadítani. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták a forgalmat a sztrádán, a járműveket a régi 7-es főútra irányították. Az elterelés délután négy óráig tartott, addigra az ütközés következtében leszakadt alkatrészeket és az egyéb törmeléket is eltakarították az autópályáról. 

    
Szintén az M7-es autópályán, a mostani baleset helyszínétől alig 15 kilométerre, vasárnap ugyancsak román állampolgárokat ért szerencsés kimenetelű baleset. Autóbuszuk - amelyen a két sofőrön kívül 49 utas foglalt helyet - a szalagkorlátot átszakítva letért a sztrádáról, majd a vízelvezető árokban mintegy száz métert haladva a felüljáró oszlopának ütközött és felborult. A baleset során egyedül a sofőr sérült meg, őt bordatöréssel szállították kórházba.


Tűzoltók és mentősök dolgoznak az M7-es autópályán Nagykanizsánál


A rendőrség sajtóközleménye délután (16:17)

Az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán 13 óra 25 perckor a 206-os km-nél, a nagykanizsai lehajtó közelében két spanyol rendszámú kisteherautó szaladt egymásba. A baleset következtében a hátul haladó autó jobb első utasa az autóba beszorult, tűzoltók mentették ki a roncsból, majd életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel a zalaegerszegi kórházba szállították.

Az autópálya Budapest felé haladó oldalát a fenti szakaszon 14 óra 10 perctől a mentés, helyszínelés és műszaki mentés idejére lezárták, a forgalmat Nagykanizsán a régi 7-es főútra irányították. Az útzárat 15 óra 50 perckor feloldották.

A baleset körülményeinek tisztázására a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályán vizsgálatot indítottak.


Tűzoltók sérültet szabadítanak ki az M7-es autópályán Nagykanizsánál


Információ: MTI, rendőrség, ZH 
MTI fotó: Varga György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!