Kémia és földrajz írásbelikkel folytatódik az érettségi

Ma reggel a kémia, délután a földrajz írásbelikkel folytatódnak közép- és emelt szinten az érettségi vizsgák.

MTI


Az oktatási tárca tájékoztatása szerint 8 órától kémiából középszinten 541 helyszínen összesen 3.790 tanuló tesz írásbeli érettségi vizsgát, 3.761 vizsgázó magyarul, 27 vizsgázó angolul, 1-1 vizsgázó szlovákul és szerbül. Emelt szinten 27 helyszínen 834 tanuló érettségizik.
   
A kémia írásbeli vizsga középszinten 120 percig tart, a vizsgázók a feladatokat is tetszőleges sorrendben oldhatják meg. A feladatsor általános, szervetlen és szerves kémiai kérdéseket tartalmaz, az elérhető maximális pontszám 100 pont.
   
Emelt szinten 27 helyszínen 834 tanuló érettségizik. Az emelt szintű kémia írásbeli vizsga 240 perces, a vizsgázók a feladatokat is tetszőleges sorrendben oldhatják meg. A feladatsor azonos számban tartalmaz általános, szervetlen és szerves kémiai kérdéseket, az elérhető maximális pontszám 100 pont.
   
Vizsgázónként mindkét szinten szükséges segédeszköz a függvénytáblázat periódusos rendszerrel, és szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép.
   
Délután két órától földrajzból összesen 14.707 vizsgázó tesz írásbeli érettségi vizsgát. Középszinten 950 helyszínen 14.094-en magyarul, míg 59 helyszínen 613-an hét különböző idegen nyelven (angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, spanyol) vizsgáznak.
   
A földrajz írásbeli vizsga középszinten 120 percig tart, egy topográfiai ismereteket, képességeket ellenőrző feladatsort és egy földrajzi ismereteket és képességek meglétét vizsgálót kell megoldani. Az elérhető maximális pontszám 100 pont. Az I. feladatlap megoldásához semmilyen segédeszköz nem használható. A II. feladatlaphoz vizsgázónként szükséges segédeszközök: középiskolai földrajzi atlasz, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körző és vonalzó, amelyeket a vizsgázó biztosít.
   
Emelt szinten 16 helyszínen 233 vizsgázó érettségizik. Az emelt szintű földrajz írásbeli 240 perces, a megoldások sorrendjét maguk határozhatják meg a diákok. A feladatsorokban közel azonos arányban jelennek meg a természetföldrajzi és a társadalomföldrajzi tartalmak. Az elérhető maximális pontszám 100 pont.
   
Vizsgázónként szükséges segédeszköz: szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körző és vonalzó, amelyeket a vizsgázó biztosít. A megoldáshoz itt térkép, középiskolai földrajzi atlasz nem használható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!