Kalandtúra: jól mulattak, miközben eljutottak Zala számos pontjára (képgalériával)

Honnan ered a "radai rosseb", hány hektáron terül el a kanizsai Csónakázó-tó? Egyebek között ilyen kérdésekre kellett válaszolniuk azoknak, akik részt vettek a Kanizsa Turizmusáért Egyesület által szombaton, első alkalommal megszervezett autós családi napon, azon belül a kalandtúra küzdelmeiben.

Szalabán Attila

A kalandtúra a rallyversenyekből ismert gépátvétellel kezdődött, a megmérettetésen csak megfelelő műszaki állapotban lévő járművel lehetett indulni. Végül 26 csapat vágott neki a 98,2 kilométeres távnak  igaz, ezt a rendelkezésükre álló itinerből nem tudhatták. A túra során eljutottak Zala számos pontjára: a nagyaradai Cézár pincészetnél, a gelsei termálfürdőben, a Kendlimajorban lévő Ludvig-művésztelepen egyaránt feladatokat kellett megoldani.


- Nem voltak túl nehezek a próbatételek, de oda kellett figyelni. Az első állomáson például  kerékcserét kellett végrehajtani, s mindent abszolút szabályosan - hallottuk Kosztolánczi Zsolttól, a végül bronzérmes Mafla Rómeó csapat sofőrétől. - Nagyon jól mulattunk.

- A cél pontosan ez volt: egyrészt a régi nagykanizsai autós hagyományokat feleleveníteni, másrészt lehetőséget teremteni arra, hogy barátok, családok jól érezhessék magukat, ugyanakkor megismerhessék Zala turisztikai nevezetességeit - kapcsolódott a beszélgetésbe Gelencsér Andrea, a szervező Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke. - Úgy érzem, sikerült elérnünk mindezt, s ezért már most biztos vagyok benne, hogy jövőre újra megrendezzük az autós családi napot.

A kalandtúra mellett még rengeteg látnivaló várta az érdeklődőket a Kanizsa Centrumnál. A gyerekek elektromos kisautóban száguldozhattak, az iskolások ügyességi versenyben vetélkedhettek, s a felnőtteknek is tartottak ügyességi autós versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!