Hihetetlen: Idén nagyobb a cégek jutalmazási kedve

A cégek az idén átlagosan 10 százalékkal több ajándékutalványt adnak év végi jutalmazás, bónuszok, prémiumok kísérőjeként, mint tavaly.

zaol.hu

Legalábbis ez derül ki a Sodexo Passnak közleményéből.

Az év végi jutalmazás egyik kedvelt formája az ajándékutalvány, amely a jelenlegi jogszabályok szerint évente három alkalommal a minimálbér 10 százalékáig, azaz idén 7.150 forintig még adó- és járulékmentesen adható.

A Sodexo Pass, Magyarország piacvezető utalványforgalmazója szerint az idén már sok cég bátrabban bánik az év végi jutalmakkal, és átlagosan 10 százalékkal magasabb összeget adnak dolgozóiknak, legalábbis ami az utalványokat illeti.

A magasabb juttatási összeg mellett az idén nyolc százalékkal több cég döntött úgy, hogy ezt a juttatási formát választja. A növekedést az adómentesség megszűnése is eredményezhette, hiszen az idén még adómentes ajándékutalványt jövőre 97,89 százalékos adóteher sújtja.

Az átlagnál magasabb arányú a változás a 100-500 főt foglalkoztató cégek körében, ahol december elejéig majd 20 százalékkal több utalvány fogyott a tavalyi évhez képest. A kisebb létszámú cégeknél csupán 2,6 százalékos ez a növekedés.  Az 500 főnél is magasabb létszámú cégeknél a juttatás értékében a növekedés csupán 2,8 százalék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!