Három napon belül a második lakója is meghalt egy garabonci háznak (frissítve)

Meghalt egy 42 éves férfi, aki lakótársa volt annak a 61 éves embernek, aki szombaton kihűlés miatt vesztette életét - tájékoztatott a Zala megyei kormánymegbízott kedden.

MTI

Rigó Csaba közölte: a megyei védelmi bizottság elnökeként hozzá eljutott információ szerint a két férfi ugyanabban a családi házban lakott Garaboncon. Az idősebb szombaton, kihűlés miatt vesztette életét, fiatalabb lakótársa pedig alig három nappal később hunyt el, de a körülmények még nem tisztázottak.
    
Mint azt Koma Lászlótól, a település polgármesterétől megtudtuk: amikor szombat délben rátaláltak a két férfira, a fiatalabbik ugyan élt, de kommunikációra képtelen állapotban volt. Az ügyeletes orvos nem vizsgálta meg különösebben a 42 éves férfit, csupán azt javasolta, hogy vigyék fűtött helyre. A férfit a rendőrök először a faluban élő szüleihez vitték, ám miután nem akart a házban maradni, a kanizsai hajléktalanszállóra szállították, ahonnét légzési panaszokkal került a Kanizsai Dorottya Kórházba. A beteg itt hunyt el, a halál oka tüdőgyulladás volt, illetve annak szövődményei.
   
A rendőrség vizsgálatot indított a haláleset körülményeinek tisztázására.



Kapcsolódó cikkünk:
Kihűlés következtében halt meg egy garabonci férfi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!