Három évet kapott a nagykanizsai benzinkútrabló (frissítve)

Három évet tölthet fegyházban az a 25 éves fiatalember, aki idén áprilisban kirabolta Nagykanizsán a Balatoni úti MOL benzinkutat.

MTI

A nagykanizsai Bonnyai Balázs kamaszkorában már összeütközésbe került a törvénnyel rablás, lopás és más bűncselekmények miatt, de később már nem lépte át a jog határait. Egészen idén április 14-ig, amikor elhatározta, pénzt szerez. Ehhez déltájt elkérte barátja airsoft fegyverét, mert a mese szerint pár fényképet akart magáról készíttetni a 6 mm-es kaliberű gépkarabély társaságában. Valójában nem ez volt a cél, mert este háromnegyed kilenc előtt nem sokkal Bonnyai Balázs a Balatoni úti MOL benzinkutat kereste fel. Ráfogta a fegyvert az alkalmazottra, közölte vele, hogy ez rablás és műanyag táskát adott át neki, hogy abba tegye a bevételt. A fiatalember 112.500  forintot zsákmányolt ily módon, a pénzt magára, tartozásai megfizetésére költötte, a kár nem térült meg.


Bonnyait egy héttel később fogták el. Vallomásában ő siralmas anyagi helyzetével magyarázta, hogy rablásra szánta el magát. Munkahelye nem volt, jövedelemmel nem rendelkezett, albérleti díjával elmaradt. Kölcsönt nem tudott kérni, ezért jutott eszébe, hogy barátja fegyverével szerez pénzt, de bántani nem akart senkit. Tény, erre az airsoft gépkarabély nem is lett volna alkalmas. Nem minősül lőfegyvernek, s bár arra megtévesztésig hasonlít, ezt a szakértő is megállapította.


Légfegyverek közé sorolható, sportcélokra használható, emberi élet kioltására nem alkalmas, ráadásul az inkriminált eszköz meg működésképtelen is volt.  Arra azonban megfelelt, hogy az alkalmazott azt gondolja, fegyver szegeződik rá. Ezért Bonnyai Balázst e minősítés szerint marasztalta el szeptember végén a kanizsai városi bíróság és sújtotta három év fegyházban letöltendő szabadságvesztéssel.

A döntést kedden a megyei bíróság helybenhagyta, így az jogerős.



Kapcsolódó cikkeink, kattintson az alábbi címekre:

2009. április 15.
Kiraboltak egy benzinkutat Nagykanizsán (frissítve 20:34)

2009. április 21.
Őrizetben a fegyveres benzinkútrabló!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!