Gönczi Ferencre emlékeztek Nemesrádón

Falunap keretében emlékeztek az észak-zalai kisközség nagy szülöttére szombaton. Gönczi Ferenc néprajzkutató Nemesrádón született 150 éve.

Arany Horváth Zsuzsa

Ezt ünneplendő a templomkertbe gyűltek az érdeklődők, ahol Vigh László országgyűlési képviselő beszélt a falvak megmaradását célzó erőfeszítésekről, majd Kiss Gábor, a megyeszékhelyi Deák Ferenc Megyei Könyvtár igazgatója mutatta be fotók és a paraszti munkákat fémjelző tárgyak alkalmi tárlatának segítségével Gönczi Ferenc néprajztudós és kutató életét, vázolva az árvaságtól, a tanítóképzőn át, a göcseji-hetési gyűjtőmunkáig ívelő szívós elhivatottságot, mellyel az utolsó pillanatban összegyűjtötte a zalai falvak szokásait, ünnepeit, tárgyalkotó kultúrájának produktumait.

A falunapot szervező polgármester, Gazdagné Gecse Anna portálunknak elmondta, ezúttal a drága sztárvendégek helyett a gyerekek és a községben élő fiatalok produkciói adják a szórakoztató műsort.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!