Felháborító: napokra eltűnt a telefonvonal

A múlt hét szerdájától 6-7 napon át nem működött a vezetékes telefon Bezeréden. Nem ez volt az első eset az utóbbi időben, a zömében idős lakók igencsak elkeseredettek.

Horváth A. Attila

Miután jelezték a problémát szerkesztőségünknek, kedden délelőtt felkerestük a bezerédi panaszosokat, és több házban is meggyőződtünk arról, hogy süket a telefon.

- Egy hónapon belül ez már a harmadik hiba, ami azért súlyos probléma, mert a faluban sok az egyedülálló, idős és beteg ember. Számukra létszükséglet a telefon - mondta el lapunknak Kaszás Lajos, a település alpolgármestere, akinek házában szintén nem működött a rendszer. Hozzátette: nem tudják, mi okozta a leállást, hiszen vihar nem volt a környéken. Ráadásul mobiltelefont sem tudnak használni, mivel Bezeréden nincs megfelelő térerő.


- A faluban tudomásom szerint egyetlen háznál működött a telefon, innen tettünk bejelentést a Magyar Telekom ügyfélszolgálatára, és a zalaegerszegi T-Pontban is jártunk. Egy alkalommal azt mondta az ügyintéző, hogy javították a hibát, de utána sem volt vonal - jegyezte meg Kaszás Lajos. Az út túloldalán élő Tóth Zoltánné is hosszan panaszolta helyzetét:

- Nálam csütörtök óta nincsen vonal, egyedül élek, beteges vagyok, még a lányomat sem tudom így elérni. Mindig időben fizetem a számlát, akkor miért kell ezt eltűrnünk?

Egy másik utcában Pálinkás József adott hangot felháborodásának. Mint mondta, náluk az előző hét végén sem működött a telefon.

A panasszal megkerestük a Magyar Telekom kommunikációs igazgatóságát, ahonnan az alábbi választ kaptuk:
- Az előfizetői hibabejelentéseket minden esetben haladéktalanul kivizsgáljuk. Így történt pénteken, július 29-én is, amikor Bezeréd település távközlési vonalain leállást tapasztaltunk. A települést ellátó berendezést helyszíni hibaelhárítás során újraindítottuk, így az előfizetői állomások üzemképessé váltak. Sajnos az újraindítást követően újabb leállásra került sor, amelyet hétfőn kivizsgáltunk, majd a meghibásodott berendezés javításával a hibát véglegesen elhárítottuk. Az előfizetői vonalak és a távközlési szolgáltatások működése így a keddi naptól ismét, és reméljük tartósan hibamentes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!