Falra mászott kedvencek

Eperke, Bob mester, Thomas a gőzmozdony, Micimackó és barátai – néhány mesefigura a legnépszerűbbek közül, amiket mostanában a gyerekszobák falára fest a kanizsai Szabó Renáta.

Benedek Bálint

A fiatal hölgy tíz évvel ezelőtt pusztán kedvtelésből kezdett el rajzolni, először unokatestvére falán próbálkozott, sikerrel. A Hófehérke és a hét törpe címû mese festése egészen aprólékos munkát igényelt, ám a nagykanizsai lány mindig is szerette a kihívásokat.

- A mesefiguráktól a gyerekszobák szinte azonnal kivirulnak - mosolygott Szabó Renáta. – Előfordult, hogy nem a falra, hanem a padlóra kellett festettem egy víz alatti várost, ahol az ágy volt a hajó. Ötletes megoldás, ugyanis éjszaka, a csillogó kiegészítőknek hála szinte tényleg az óceán közepén ringatózott a szoba kis lakója.

Képzeljétek csak el, Renáta komoly szakmát tanult, hiszen mérnök-informatikus szakon végzett Budapesten. Főiskolai tanulmányai alatt szabadidejében állandóan rajzolt, ezért a kézügyességét kihasználva végül a grafikusmesterség mellett döntött. - Felnőtt fejjel is imádom a rajzfilmeket, főleg a gyerekkorom kedvenceiből válogatok - mondta Renáta.

- Mesevilágban élek, előfordult már, hogy saját figurákat keltettem életre. Manapság a lányok nagy kedvence Eperke, aki hatalmas virágmintás kalapjában barátnőivel különféle kalandokba keveredik. Az óvodás fiúk inkább az állandóan beszélő, kék gőzmozdonyt, Thomast szeretik. S mindkét nem kitart, sőt együtt rajong a 100 holdas pagony lakóiért, Micimackóért és többi állatért.

- A testvérem kisfia, Horváth Kristóf még meg sem született, amikor a szoba egyik falára szabadkézzel felrajzoltam Micimackót és legjobb barátait - folytatta Renáta. - Tigris, Füles, Nyuszi, Malacka, Micimackó és Bagoly egy óriási fa tövéből figyelték a kiságyat. Aztán megérkezett Kristóf, s azóta nagy az öröm, mindenkinek büszkén újságolja, hogy milyen csodaszép állatkert költözött a szobájába. A másik falra ugyanis felkerült a nagymama kedvence is, a kis Vuk, egy zöld, fekete kalapos tücsök társaságában.

- A Tigris a kedvencem, nagyokat ugrik, sőt mindenkinél nagyobbat - mutatta csípőre tett kézzel csíkos barátját a hároméves Kristóf. - A rugós farkán ugrál össze-vissza az erdőben, a többiek meg rohannak utána, nagyon mókás.

Kristóf szülei, Szabó Krisztina és Horváth Zoltán szerint is jó döntés volt a falfestmény, amely már egészen korán felkeltette fiuk érdeklődését a színek és formák iránt. Arról nem is szólva, hogy Micimackót ők is szeretik... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!