Egregyi szüret: kisbíróval, felvonulással, zenével

Sok helyütt a szüreti felvonulások jelzik, hogy beérett a szőlő, s elérkezett a betakarítás ideje. Az eseményhez Egregyen hosszú évek óta vidám fesztivál kapcsolódik. Azért is, mert Hévíznek Egregy az a része, ahol szőlőt termelnek, s kínálnak: e területen működik a grinzing, mely sok-sok hazai és külföldi turistát vonz.

Sámel József

A hagyományos egregyi szüreti fesztivált pénteken délután Papp Gábor polgármester nyitotta meg, hangsúlyozva, hogy a fürdőváros már rendezvényeihez hasonlóan a - a hagyományokat részben tartva, megőrizve - településrész rendezvénye is megújult. A programot átszövik a könnyűzenei koncertek, pénteken este, a megújulás alatt lévő római romkert mellett felállított sátorban a Mystery Gang lépett színpadra. A szüreti felvonulás azonban maradt, délután népviseletbe öltözött táncosok, énekesek lovaskocsival járták be a városrészt, s adtak műsort.

Szólt az érdeklődőkhöz Kalapos István kisbíró is, aki ismertette a vasárnap estig tartó fesztivál programját, menetét. E szerint tegnap a gazdag folklórműsort követően este egyebek között Sasvári Sándor, valamint Marót Viki és Nova Kultúrzenekar koncertjét hallgathatták meg a zenerajongók.

Ma többek között főzőverseny, íjászati bemutató, zenés vásári komédia, illetve mesemusical színesíti az egregyi szüret programját, melyet este Edda szuperkoncert zár. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!