Botrány a közgyűlésen! Összebalhézott a polgármester és a jegyző

Nagykanizsa – Óriási vitával, helyenként sértésszámba menő személyeskedő megjegyzésekkel kezdte munkáját pénteken a nagykanizsai közgyűlés.

Szalabán Attila

A vihart az kavarta, hogy a képviselők a számukra kiosztott anyagok között találtak egy törvényességi észrevételt, melyet dr. Tuboly Marianna jegyző tett. Abban a törvényesség legfőbb őre arra hívta fel a figyelmet: Marton István polgármester olyan utasítást adott ki a gazdálkodási osztály munkatársainak, hogy utaljanak ki bruttó 200 ezer forint jutalmat két köztisztviselőnek, mivel kiváló munkájukkal nagymértékben hozzájárultak a sánci gyalogoshíd gyors és szakszerű helyreállításához

A jegyző jogszabályokra és a regionális közigazgatási hivatal álláspontjára hivatkozva ezt törvénytelennek tartotta. Kérte, hogy a közgyűlés foglalkozzon az üggyel, mivel a polgármester addig nem engedi haza a gazdálkodási osztály dolgozóit, amíg nem utalják ki az összeget
Válaszában Marton István úgy fogalmazott: „a jegyző megdobta nála az utolsót is”, a dolgozók pedig intézkedjenek a kiutalásról, utána menjenek haza, aztán lehet ellene ismét fegyelmi indítani. 
A veszekedés láttán több városatya is kikapcsolta a szavazógépét
, a közgyűlés percekig határozatképtelenné vált – a rend csak jó idő múlva állt helyre, Marton István a továbbiakban nem adta meg a szót dr. Tuboly Mariannának.

Ami az érdemi munkavégzést illeti: a közgyűlés úgy döntött, támogatja több oktatási intézmény eszközfejlesztési pályázatának benyújtását, s azokhoz biztosítja az önrészt – a határozat sürgős mivoltára Balogh László (Fidesz) hívta fel a figyelmet, mondván: beérkezési sorrendben bírálják majd el a támogatási kérelmeket. Második napirendként arról határozott a képviselő-testület, hogy szintén pályázati úton pénzt próbálnak szerezni a kiskanizsai-, a Hevesi, a Péterffy és a miklósfai általános iskolák tornatermének, a Thúry SZKI sportpályája, valamint az NTE csarnok felújításához.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!