Bezár a zalaegerszegi Goldsun (is)?

<b>Zalaegerszeg</b> - Bajban van a Goldsun Zrt. Amennyiben nem sikerül az értékesítés vagy a bérbeadás, április végén a 47 dolgozót foglalkoztató Goldsun Zrt. is bezárja kapuit.

zaol.hu

Az egerszegi hűtőház komplexum 1976-1978-ban épült, kiemelt állami beruházásként.  Első felszámolására Goldsun Hűtőipari Rt. néven, izraeli tulajdont követően került sor, 1997-ben. Ezt 2004-ben követte az a tűzvész, amelyben a cég hűtőtermeinek nagy része megsemmisült. Majd a hűtőház második felszámolása során tavaly nyáron még arról szóltak a hírek, hogy a Zalabaromfi tulajdonosához, a Dale Holding érdekeltségéhez tartozó vevő megvásárolja a céget. Az adásvételi szerződést alá is írták, a vevő letette a 40 millió forintos foglalót, majd mégis visszalépett.

- A Goldsun hűtőkapacitása a  tűzvészkor 13-ról 3 ezer tonnára csökkent, a Zalabaromfi bezárását követően azonban még ennek a csökkent kapacitásnak is mindössze tíz százalékát tudtuk kihasználni, nincs mit hűtsünk ugyanis, az üzemeltetés pedig rendkívül gazdaságtalan, s önmagában sajnos a tésztagyártás sem nyereséges  - fogalmazott a felszámolást végző TM-Line Zrt. vezetője,  Somogyi Ferenc. - Ha nem tudjuk bérbe adni vagy eladni a céget, április végén le kell állítanunk a termelést, mert felszámolóként nem tudom finanszírozni a működést, ami jelenleg már a hitelezői igény kielégítését veszélyezteti.

Bár a cégközlönyben már január közepén megjelent a pályázat, jelentkező egyelőre nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!