Az utcán verték egymást a roma-bál résztvevői - megállt a forgalom a 75-ösön

Nova - Garázdasággal zárult a szombaton megrendezett megyei romanap. Információnk szerint vasárnap hajnalban félszázan szólalkoztak össze, közülük ketten könnyű sérüléseket szenvedtek.

Gyuricza Ferenc

A történtekről egy olvasónk révén szereztünk tudomást. Elmondása szerint hajnali négy óra környékén Nova központjában, a falun átvezető 75-ös úton tört ki verekedés, ami miatt a forgalom is megállni kényszerült. 

- Éppen arra haladtunk, amikor azt tapasztaltuk, hogy egy körülbelül félszáz fős, láthatóan két részre szakadt tömeg az utcán kiabál egymással, majd össze is verekedtek - mondta informátorunk. - A balhé miatt több autónak is meg kellett állnia, s a Budapestre tartó járat sem tudott elmenni. Aztán megérkeztek a rendőrök, akik a polgárőrökkel együtt megfékezték a verekedőket. 

Mindezt Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivője, illetve Horváth Csaba, a Kerka Mente Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület elnöke is megerősítette. 

- Egy báli rendezvényt követő utcai szóváltás fajult verekedéssé - mondta röviden Csizmazia Péter. - Az eset során két fő szenvedett könnyű sérülést. Az ügyben a lenti rendőrkapitányság garázdaság miatt indított eljárást. 

A község polgármestere, Lendvai Jenőné szerint a romanap szombati eseményei sem feszültségnek, sem egyéb incidensnek a jeleit nem mutatták, s ugyanezt mondta el Kolompár Melinda, a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke is. A CKÖ vezetője kiemelte: nem a bálban, hanem azt követően, az utcán történt a verekedés. 

Információnk szerint a randalirozó romák nem helybéliek, hanem távolabbról érkezettek voltak. A faluban - ahol a ricsajozásra többen is felébredtek - azt is megtudtuk, a rendőrök megérkezése után több személyautó világítás bekapcsolása nélkül hajtott el a helyszínről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!