Avatóünnepség a megye legfiatalabb városában, Pacsán

Pacsa - Ünnepséget rendeznek a hét végén Pacsa várossá nyilvánításának alkalmából. A közép-zalai településnek július elsejével adományozott városi címet Sólyom László köztársasági elnök.

Mórocz Zsolt

Pacsa önkormányzata tavaly pályázta meg a rangot, s  fejlettségét és térségi szerepét mérlegelve  alkalmasnak tartották  a döntéshozók a városi cím elnyerésére. A település nem kis részben annak köszönheti előrelépését a közigazgatási hierarchiában, hogy 2007 őszén kistérségi székhely lett, húsz település központja. 

A várossá nyilvánítás alkalmából szombaton ünnepséget rendeznek az általános iskola udvarán. A program a tanulók   műsorával kezdődik 14 órakor, majd  Henczi Zoltán polgármester köszönti a városlakókat és a vendégeket.  Avatóbeszédet   Kiss Péter társadalompolitikai miniszter mond, majd Manninger Jenő, a Zala Megyei Önkormányzat elnöke átadja a város kulcsát. 

A megye legfiatalabb, tizedik városát Szirtes Lajos, Zalakaros polgármestere köszönti, ezt követően a Pacsai Népdalkör és Citerazenekar ad műsort. Az ünnepség után, 15.50-től kulturális programok várják az érdeklődőket, este kilenckor pedig tűzijáték zárja a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!