"Aranyeső" a brutálisan összevert Ilonka néninek

Egeraracsa - Megtöltötték a község játszóterét a segíteni vágyó mulatozók, több mint hatszázan jöttek el, hogy támogassák a brutálisan összevert és kirabolt Ilonka néni házának újjáépítését.

Varga Lívia

"Szó nélkül nekem estek, összevertek, elvették minden pénzemet. Délelőtt tértem magamhoz a postás autó kürtjére, csupa vér volt mindenem" - mondta Ilonka néni nem sokkal a támadás után lapunknak.  

A 84 éves egyedül élő néni háza az idei télben majdnem összedőlt, vályogfalai lerogytak, az épület egy részét el kellett bontani. Már készült a felújításra, arra gyűjtögette apránként  nyugdíjából a rávalót, mikor  támadás érte. Lakását felforgatták,  közel fél millió forintját, néhány ékszerét elvitték, és brutálisan megverték az idős asszonyt, aki aligha jelentett ellenfelet a támadóknak.  (Részletek itt.)


    






















Április 14-i fotó az idős asszonról: arcát bevérzések csúfítják el, a bal szemét nem tudja kinyitni

Fotó: Katona Tibor


Ilonka néniért már többen megmozdultak, segítették, gyűjtést indítottak házának felújítására. 

Vasárnap Egeraracsán szólt érte a zene. A koncert ötlete Csocsesztől, a mulatós muzsika egyik hazai sztárjától származik, aki lapunkból értesült a szerencsétlenül járt asszony történetéről.

- Nagyon sok jótékonysági fellépést vállalok, de most éreztem először úgy, hogy szervezőként is a nemes ügy mellé kell állnom, már csak nagymamám emlékére is, aki három hónapos korom óta nevelt - fogalmaz az előadóművész. - Felhívtam hát a barátaimat, akik első szóra igent mondtak. Márió Erdélyből érkezett, Kaczor Feri hajnalban jött haza egy fellépésről, de nekik is fontos volt, hogy segítsenek. 

Ahogy fontos volt azoknak is, akik zsúfolásig megtöltötték az Egeraracsa központjában felállított rendezvénysátrat. Fiatalok és idősek énekeltek együtt Csocseszékkal, sőt a bátrabbak táncra is perdültek.

- Mikor elmeséltem Ilonka néninek a kórházban, hogy mi készül - meséli Tóth István polgármester -, az örökké zárkózott asszony teljesen elérzékenyült. Meghatódott az emberek szeretetétől. A korábban kezdett jótékonysági akcióban eddig 454 ezer forint gyűlt össze, nagyon sokan pedig a munkájukat ajánlották, a Magyar Gárda tagjai például egymillió forint értékben. Jelentkezett egy építőanyag-kereskedő is, aki féláron biztosítja a szükséges anyagot, amit ingyen házhoz szállít. A rendezvényhez pedig nagy segítséget kaptunk a környező önkormányzatoktól.

A polgármester úgy tudja, a 84 éves Hancz Ilona e hét végén hazatér a kórházból, s bár a tél közepén megrongálódott háza addig nem épül újjá, a több mint három és fél órás koncert bevételéből és az április közepén indult gyűjtésből származó pénzből hamarosan megkezdődhetnek a munkálatok. 

Ha Ön is adakozna: Adományokat a Zalavölgye Takarékszövetkezet 75500801-15000264-es számlaszámára várnak a szervezők. Aki segíteni szeretne, a közlemény rovatban tüntesse fel: Adomány Ilonka néninek. (x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!