Amikor a Pókember és a Bohóc találkozik (képgalériával)

Sármellék – A FlyBalaton reptéren ezúttal nem az utazóké és a repülőké, hanem az egészen kicsiké volt a főszerep. A terminál előtti parkolóban vasárnap, a Családi és Gyermeknap rendezvényén vetélkedőkkel, bemutatókkal várták az odaérkezőket.

Petrovics Ernő

- Ez a tűzoltóautó speciálisan reptéri körülményekre készült, a „tetőmonitoron” percenként ötezer liter, míg az „orrmonitoron” percenként ezer liter vizet tud kifecskendezni. Előbbivel kilencven, utóbbival negyvenöt méter távolságig talál célba – részletezte a pacsai Arzenovics Lászlónak és két és féléves ikergyermekeinek, Eliotnak és Gvendolinnak Magyar Zoltán tűzoltó bemutató közben. A gyerekek ez alkalommal felmászhattak a sofőrülésbe, s fejükre tehették a tűzoltósisakot is.



Ezalatt persze, egy távolabbi helyszínen Max a reptéren „dolgozó” robbanóanyag kereső rendőrkutya és gazdája, Lakatos István főtörzsőrmester sem tétlenkedett: 
-Minden robbanóanyagot felismer, mert mindegyikben van egy hatóanyag, amitől azoknak egyező szaga van – részletezte a gazdi a körben álló gyermekeknek, akik csodálattal nézték a tekintélyparancsoló ebet.


 
A gyermeknapon felfújható kastélyban ugrálhattak, kürtöskalácsot ehettek, akár még íjászkodhattak is az apróságok.
- Egy ügyességi verseny is zajlik különböző állomásokon, melyen összesen húsz pontot lehet gyűjteni, majd a pontokat csokoládéra, ajándékra lehet beváltani – taglalta ottjártunkkor Páhy Csabáné
A zalaapáti hölgy férjével, első osztályos fiával, Páhy Csabával és a szintén elsős Kiss Martinnal élvezte a nagy melegben a programot. Csaba amúgy zöldöves karatés és a rendezvényen csoportjával bemutatót tartott a közönségnek. Most azonban a pontokért versengett. 
-  Mocsárjárás, íjászkodás, célba dobás, ezekkel mind-mind pontokat lehet gyűjteni. Nekem eddig négy pontom van, most a kötélhúzás következik –mondta izgatottan az ifjú karatés.

A színpadon eközben éppen a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ tánccsoportjai szórakoztatták a megjelenteket, odébb pedig a zalaegerszegi Németh Csaba négy pónilovára ülhettek fel gyermekek. 
- Nem minden póniló kicsi, ez fajtanév és nem a méretre utal – kezdte a gazda az egyik „normál ló” méretű jószágra mutatva, mialatt a Kehidakustányból érkezett Tér Dominik pattant fel éppen egy fekete-fehér, tarka ló nyergébe.  



 - Nézd csak! Megjött a pókember! – kacagott Hankó Zoltán, azaz a rendezvény bohóca amikor a három és féléves Tóth Ákos arcán festett álarccal kért tőle egy lufiból hajtogatott figurát. 

- Már napok óta kint van az oviban a plakát a gyermeknapról, s egyfolytában nyaggatott minket Ákos, hogy jöjjünk már a reptérre –fogalmazott Tóth Krisztián az apuka, miközben felesége, Tóth-Szalai Judit a gyermek lufikardját csodálta.



 - Húsz, harminc állatfigurát, virágot, napszemüveget is lehet lufiból hajtogatni – mondta a bohóc. A rendezvényen a reptéren használatos eszközöket is megnézhették a látogatók, s arcfestés, aszfaltrajzoló verseny, cserszegtomaji és sármelléki kulturális csoportok fellépése szolgálta egyebek mellett a jókedvet. 

Íjászkodtak, gyerekíjjal is
A sármelléki Bekk Attila segítségével  már egy komolyabb sportágba is belekóstolhattak a kicsik. A nemrég a településen alakult Levente Íjász Egyesület képviseletében az íjász mutatta be a gyermekeknek a célba lövés fortélyait. Bár ez a sport nagyobb fizikai erőnlétet kíván, külön a fiatalabbak számára készített gyermekíjjal célba találtak még az egészen fiatalok is. Ezt a programot a többi vetélkedővel ellentétben persze szüleik, főleg az apukák is kipróbálták.
 



Fotók: Petrovics Ernő

A fotókra kattintva tekintse meg képgalériánkat! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!