A ZTE FC bejutott a legjobb nyolc közé!

Szerda este a Magyar Kupában a ZTE FC a Haladást fogadta a legjobb nyolc közé kerülésért vívott párharcban. Az első találkozón, idegenben elért 2-0-ás siker után a zalaiak kiharcolták a továbbjutást.

zaol.hu

ZTE FC - Haladás 1-1 (1-1)
Zalaegerszeg, 2086 néző. Jv.: Barna (Iványi, Kiss I. B.).

ZTE: Vlaszák  Szalai, Bogunovic, Kamber, Todorovic (Panikvar 46. p.)  Kovács G.  Rajcomar, Sluka, Schultz (Petneházi 68.p.), Balázs Zs. (Magasföldi  57. p.)  Pavicevic. Vezetőedző: Csank János.
Haladás: Szép  Csontos, Guzmics, Lengyel, Devecseri  Simon Á. (Gyurján 55.p.), Iszlai  Simon A., Thiago (Irhás 62.p.), Nagy G.  Carr (Oross 73.p.). Vezetőedző: Róth Antal.

A találkozó előtt  amint az a Zete-Haladás meccseken lenni szokott  meglehetősen nagy volt a biztonsági készülődés. Annak ellenére, hogy a Zete kétgólos előnnyel kezdte a találkozót, valamivel több mint kétezer néző volt kíváncsi a meccsre.


Az első húsz perc nem hozott szinte semmi érdekeset, a két 16-os között passzolgattak a játékosok, majd egy Vlaszák-hiba borzolta a kedélyeket, de végül Bogunovic felszabadított. A 25. percben egy ártalmatlannak tűnő előreívelésnél Guzmics kezére pattant a labda, a játékvezető a segítőjére nézett, majd egy kis fáziskéséssel a büntetőpontra mutatott. Todorovic rúgta a 11-est: ballal a jobb felső sarokba bombázta a labdát, 1-0. Kilenc perccel később ugyanilyen váratlanul egyenlített a Haladás. Carr került nagy helyzetbe, lövését Vlaszák kiütötte, Nagy Gábor és Bogunovic csatázott a labdáért, végül a szombathelyi játékosról mintegy három méterről a kapuba került a játékszer, 1-1. Ezt követően a vendégek bátrabban játszottak, és főleg Carr révén többször is veszélyeztettek, de a végén rendre pontatlanok voltak, így nem változott az eredmény.

A fordulást követően a Haladás kezdeményezett többet, de  Rajcomarnak és Pavicevicnek is volt gólszerzési lehetősége. Kihagyták, hasonlóan a vendégekhez. A Hali játékosai sokat futottak és mezőnyfölényt harcoltak ki, de nem tudták azt gólra váltani. A hajrá a Zetéé volt, de a hazaiak sem találtak be a kapuba.

A ZTE FC összesítésben 3-1-gyel jutott a kupa legjobb nyolc csapata közé.

A hajrában a Zete alaposan felpörgette a tempót. A meccs végén aztán jöhetett az ünneplés, ami a Haladás elleni továbbjutásnak szólt, s nem a játék színvonalának. De ezzel szerdán senki sem foglalkozott. Az egerszegiek számára csak az volt a fontos, hogy a kupában ők jutottak tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!