A rossz idő ellenére alig csökkent a kanizsai strand forgalma

Sipos Gyula, a kanizsai Gyümölcskert Zrt. vezérigazgatója Karácsony Károlynak, a Kanizsa Uszoda Kft. ügyvezetőjének adta tovább a stafétát. Azt tudakolta: elégedett-e az idei strandszezonnal, és mit vár a nyár hátralévő időszakától?

Szalabán Attila

A kérdésre az Egyiptomban nyaraló Karácsony Károly helyett Kiss Zsolt, a Kanizsa Uszoda Kft. műszaki vezetője válaszolt.

 - Ha átfogóan nézem a nyárból eddig eltelt időszakot, és összehasonlítom a tavalyi év hasonló hónapjaival, akkor megállapítható, hogy bár rosszabb az idő, mint akkor volt, mégis csak néhány száz fővel látogattak el hozzánk kevesebben – kezdte Kiss Zsolt. – Sajnos a június átlag alatti hőmérsékletet produkált, cseppet sem volt kánikula, ami pedig a strand jó látogatottságának egyik feltétele. Ennek ellenére így is 8 ezer ember eljött hozzánk, ami csak 500-al kevesebb, mint 2009. júniusának hasonló adata. Ebben egyébként komoly szerepet játszhatott, hogy nagyon szépen rendbe tettük a strandot, és átvettük a büfé üzemeltetését, melyet mindjárt alaposan meg is újítottunk, ugyanakkor az árait lényegesen csökkentettük, családbaráttá tettük. A július mintegy háromnegyedével elégedettek lehettünk, végre igazi nyár volt, nagyjából a tavalyi szintet produkáltuk belépők terén is. S hogy mit várunk még? Az előrejelzések szerint augusztus hátralévő részében visszajön a nyár, reménykedünk tehát, hogy az eddigi kieséseket kompenzálni fogja az elkövetkező néhány hét. Kapacitásunk van bőven, naponta akár 1650 ember is elfér itt.

 

 

Címkék#Kiss Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!