A PEN családjába tartozni kiváltság

Sormás - A magas színvonalú oktatást, a családias légkört és a hallgatók megbecsülését emelték ki a legtöbben a Pannon Egyetem Nagykanizsai (PEN) kampuszának gólyabálján kedden az István Hotelben.

Benedek Bálint


A 130 elsőéves tiszteletére az intézmény a megalakulása óta minden évben elegáns bált rendez, melyen a hallgatók mellett az oktatók valamint a támogatók is közösen szórakozhatnak. S, mint azt a Pannon Egyetem gazdaság tudományi kar dékánja, dr. Szabó Lajos elmondta: már évek óta nem mondott beszédet gólyabálon, ám most ilyen jó csapat, mint amilyen a kanizsai kivételt tett. Szerinte a fiatalok ilyen eseményen rövid és lehetőleg tartalmas gondolatokat remélnek, s ha ehhez még egy kis poén társul, akkor nagy tapsot kap. Így is lett, sőt a beszédek sorát folytató, Cseresnyés Péter polgármester hasonlóképp rövidre szabta a mondandóját. Kiemelte: a város számára a PEN jelenléte értéket képvisel, s az első évfolyamosok jól döntöttek, amikor Nagykanizsa mellett tették le a voksukat. - prof. dr. Gaál Zoltánnak a Pannon Egyetem volt rektorának köszönhetem, hogy most turizmus-vendéglátás szakon tanulok - mesélte Szekér Beatrix. - A nyílt napon nagyon őszintén beszélt, s azt mondta az érdeklődőknek, hogy csak olyan szakot válasszanak, amit szívesen tanulnának. Függetlenül attól, hogy van-e rá kereslet a munkaerőpiacon, hiszen ha valakin látják a szakma iránti alázatot az nem marad munka nélkül.


Vele értett egyet az orosztonyi Fatér Kitti, aki már most eldöntötte, hogy a diploma után körbejárja a világot, s igyekszik a legtöbb nép kultúrájával megismerkedni. A vele egy társaságban ülő, a somogyi településről, Batéról érkezett Kántás Ádámnak még Kittinél is határozottabb elképzelései vannak: szállodaigazgató szeretne lenni. - Eldöntöttem elérem a céljaimat, ha ehhez sokat kell tanulnom és tapasztalatokat szereznem, akkor sem adom fel - így Ádám.
- A PEN álmaim iskolája, ahol minden feltétel adott ahhoz, hogy remek egyetemista éveket töltsek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!