A Nagypáli fantasztikus győzelme

Vasboldogasszony – Parádés győzelmet aratott a női labdarúgó NB I-ben a Páter Fit-Well Nagypáli együttese, amely meglepetésre az FTC-t győzte le.

Kerkai Attila

Páter Fit-Well-Nagypáli– FTC 4-2 (1-0)
Vasboldogasszony, 100 néző. Jv.: Pető.

Nagypáli: Kiss – Góczán, Tölgyesi, Széplaki, Boda – Horváth (Pete, 46.), Vörös – Szegedi, Vincze, Rózsás (Szakács, 46.) – Végh. Edző: Péter Zoltán.

Két hete játszott utoljára a Nagypáli együttese, s amikor úgy kapott ki a Femina csapatától, hogy játéka alapján nem érdemelt vereséget. A következő találkozó – jelesül az FTC elleni – pedig azt bizonyította, hogy az akkori jó forma nem a véletlen műve volt. Az esélyesebbnek ítélt fővárosaik ellen motiváltan és jól futballozott a Nagypáli és a vezetést is megszerezte. A szünet után is lendületben maradtak a hazaiak és már 3-0-ra is vezettek, amikor maguknak okoztak fölösleges izgalmakat. Az utolsó öt percben ugyanis az FTC 3-2-re feljött, de a végszó a jól játszó Vörösé volt, aki a 90. percben megszerezte csapata negyedik gólját is.

Gólszerzők: Rózsás (2), Vörös (2), illetve Mozdóczi, Zeller.

Jók: Rózsás, Vörös, Tölgyesi, Boda, Végh.

Péter Zoltán: „Ezt a győzelmet Németh Erikának ajánljuk, aki családi okok miatt ezúttal nem tudott részese lenni ennek a fantasztikus sikernek.”

A Nagypáli együttese szerdán 13 órától Nagykanizsán lép pályára, ahol a női Magyar Kupa 1. fordulójában az NTE 1866 csapatának a vendége lesz. A találkozót az NTE-pályán rendezik. 



Futball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!