A halálba sétált volna a lengén öltözött nő

A rendőrség a hideg beállta előtt közleményt adott ki, hogy értesítsék a hatóságot, ha a hidegben magára hagyott, beteg, rászoruló emberekről tudnak. Az elmúlt napokban több ilyen jelzés is érkezett. Sümegcsehiben a fagyhalál fenyegetett egy tűzifa nélkül férfit, Egerszegen az állomásra mentőt kellett hívni egy hajléktalanhoz, egy férfit az erdőből kellett kimenteni, egy nő pedig lenge öltözetben sétált a mínusz 10 fokos hidegben.

zaol.hu

Nem volt tüzelője

Sümegcsehi polgármestere jelezte pénteken a rendőrségen, hogy a község egy romos, fűtetlen épületében egyedül lakik egy italozó életmódot folytató férfi, akinek ráadásul tűzifája sincs. A nagy hideg miatt fennállt a kihűlés veszélye, így a polgármester a rendőrség segítségét kérte. A kilátástalan helyzetben lévő férfi hálásan fogadta a segítséget, akik a helybeli polgárőr egyesülettel közreműködve, a zalaegerszegi hajléktalanszállóra vitték.


Mentő ment az állomásra

Pénteken délben a zalaegerszegi vasútállomáson a földön magatehetetlenül fekvő hajléktalan férfit találtak a rendkívüli hideg miatt ellenőrzést végrehajtó rendőrök. A férfihoz mentőt hívtak, a Zala Megyei Kórház Sürgősségi Osztályára szállították.


Magatehetetlenül feküdt

Alsópáhokról a mezőőr értesítette a rendőrséget, miszerint egy helybeli férfi nem vette át a részére kiszállított ebédet, melyre eddig nem volt példa. A rendőrjárőrök azonnal a házhoz siettek, ahol egy fűtetlen szobában, az ágyában találták a mozdulni sem képes, orvosi segítségre szoruló férfit. Rögtön mentőt hívtak a magatehetetlen férfihoz, majd hozzátartozója értesítésével gondoskodtak a ház vagyonbiztonságáról is.


Erdőben keresték a német hajléktalant

Pénteken délután lakossági bejelentés alapján szerzett tudomást a rendőrség egy német állampolgárról, aki Szentpéterfölde és Várfölde közötti erdőben, fedetlen, fűtetlen helyen szállásolta el magát. A rendőrök az erdészet munkatársaival kutatást szerveztek a veszélyben lévő, hajléktalan férfi előkerítésére. Végül Várföldétől 1 kilométerre találták meg az átfagyott férfit, akit a vöröskereszt munkatársai a zalaegerszegi átmeneti szállásra vittek.


Lenge öltözetben, gyalog

Feltehetően a halálba sétált volna az az idős nő, aki szombaton este Letenyén lenge öltözetben gyalogosan téblábolt a városból Lenti felé vezető úton. A helyi rendőrök este 10 órakor figyeltek fel a dideregve, nehézkesen lépkedő hajléktalan idős nőre, aki aznap keveredett Nagykanizsáról Letenyére. A rendőrök meleg teával és pléddel látták el, majd a nagykanizsai átmeneti szállón biztonságba helyezték.


Segítséget kért

Szombaton este a rendkívüli hideg elől menekülve, egy zalakomári házhoz kopogott be egy, a háziak számára ismeretlen nő. Beengedték, majd a rendőrség segítségét kérték a középkorú asszony biztonságba helyezéséhez. A rendőrök ismét segítséget nyújtottak, a nagykanizsai átmeneti szállóra vitték a hajlékkal nem rendelkező nőt.


Hajléktalanokon segítettek a rendőrök

A rendkívüli hideg miatt veszélyeztetett emberek által látogatott helyeket ellenőrizték a járőrök Lentiben, melynek során betértek a helyi autóbusz-állomásra is, ahol két hajléktalan férfivel találkoztak. A rendőrök felajánlották a komfortosabb, de legfőképp biztonságosabb menedékhely lehetőségét, melyet örömmel fogadott el a két kiszolgáltatott helyzetben lévő férfi. A rendőrség – a Zala Megyei Krízisközpont munkatársaival együttműködve – intézkedett a két fedél nélkül maradt ember zalaegerszegi központba szállíttatásáról.


Lekésték a buszt

A visszatérő ellenőrzés során a rendőrök később újabb két személyt láttak az autóbusz-állomás környékén, akik a 18 kilométerre lévő Magyarföldre szerettek volna eljutni, azonban lekésték az utolsó buszt, így a városban ragadtak. Ismerőst nem tudtak értesíteni, taxi szolgáltatás nem működött a városban, így az éjszakában magukra hagyatott, az időjárás viszontagságainak, így a kihűlés veszélyének kitett két embert a rendőrök hazaszállították.

Életveszélyben volt - 3 fokra hűlt ki a lakása

Összefogással mentették meg a segítséget elutasító asszony életét Nagykanizsán - Részéletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!