"A cigányság szavazataival megbüntetheti a kormányt cigányellenes politikájáért"

Zalaszentgrót - A közelgő uniós választás kapcsán rendezett gyűlést szombaton a LUNGO-DROM Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség a helyi művelődési központban.

zaol.hu

A rendezvény előtt a szervezet vezetői és politikusok tartottak sajtótájékoztatót. Ennek során Farkas Flórián a LUNGO-DROM országos elnöke elmondta: "Cigányoknak és nem cigányoknak a június 7-ei Európa Parlamenti választásokon egyaránt lehetőségük lesz arra, hogy véleményt mondjanak szavazatukkal a kormány politikájáról. A cigányság szavazataival megbüntetheti a kormányt cigányellenes politikájáért.” 

Vajda László, a Zala Megyei LUNGO-DROM elnök, Pintér László, a Zala Megyei közgyűlés alelnöke, Vigh László országgyűlési képviselő és Sütő János, a megyei roma képviselet elnöke szintén kifejtették véleményüket, melyekben elhangzott: ”A cigányok értékes polgárai akarnak lenni a társadalomnak és azt akarják, hogy ugyanolyan jogok illessék meg őket, mint honfitársaikat. Emellett az országban új gazdaságpolitikára van szükség, mely például a kistelepüléseken is újrateremti a teljes mértékben hiányzó munkahelyeket.”  

ZH információ: Petrovics Ernő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!