24 új vírussal fertőzött Magyarországon - köztük egy székesfehérvári?

Budapest - Már huszonnégy igazolt H1N1 influenza esetet tártak fel Magyarországon. A Fejér Megyei Hírlap információi szerint egy székesfehérvári illetőségű személynél is kimutatták az először sertésinfluenzának, majd új influenzavírusnak nevezett fertőzést.

zaol.hu

Az ÁNTSZ Kommunikációs Főosztálya csütörtökön azt közölte, hogy az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központ légúti vírus laboratóriuma újabb két mintára adott pozitív eredményt, így a magyarországi új influenza esetek száma 24-re emelkedett.

A Fejér Megyei Hírlap megbízható forrásra hivatkozva   arról számol be, hogy egy fehérvári illetőségű  középkorú hölgy is a betegek között van. A lap információi szerint a nő  eladó egy üzletben és a feltételezések szerint egy  nemrég Amerikából érkezett vevőtől kaphatta el a fertőzést.  

Magyarországon május 29-én mutatták ki az új influenzavírust, mégpedig egy brazil állampolgárnál. Május 29. és július 6. között összesen 22 embernél mutattak ki laboratóriumi vizsgálattal "új" influenzát.

Információ a fertőzésről ide kattintva is olvasható!


Sertésinfluenza - olvassa el ide kattintva az eddigi híreket! 

Forrás. MTI,  fmh.hu,  ÁNTSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!