Április 1, a bolondok és az ehető könyvek napja

Nem viccelünk: Áprilisi bolondságok címmel vidám programsorozattal várták pénteken Nagykanizsa diákjait. Az egerszegi Páterdombi-iskolában is diáknapot tartottak.

Horváth Viktória

 

Kanizsán a Medgyaszay Ház előtt, valamint az ’56-os emlékkertben a Kanizsai Kulturális Központ, a Halis István Városi Könyvtár, a települési  és a diákönkormányzat közös szervezésében számos játékos feladatot kellett teljesíteni a benevező 5 fős csapatoknak, akik az április bolondjai címért is versengtek.

 A próbatételek között az első volt, hogy ehető könyveket kellett szerezniük  -  vagy legalábbis olyan ételeket, melyek hasonlítottak a könyvre. A könyvtárosok ugyanis kiderítették, hogy április elseje az ehető könyvek napja is.

A fiatalok mindenesetre kiválóan megoldották a feladatot, többek között szendvicsekből formázták meg az olvasnivalót, vagy éppen könyv alakú tortával jelentek meg.

- Ez a nap mindenhol a diákoké, ezért gondoltunk arra, hogy számukra vonzó játékos, érdekes rendezvénnyel kellene kirukkolnunk  - magyarázta Farkas Tibor, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója.  -  Nem titkolt célunk a könyvtár és a saját intézményeink szolgáltatásainak népszerűsítése is.

 

Az áprilisi bolondságok minden programja a könyvek, a kultúra körül forgott  - hangsúlyozta Czupi Gyula könyvtárigazgató. A verseny legvégén szavazással választották meg a győztest, de igazából mindenki nyert, aki megmérettette magát.

A megyeszékhelyi Páterdombi Szakképző Iskola is pénteken tartotta diáknapját. Ilyenkor egy kicsit kilép szerepéből a tanár és a tanuló is, s erre a bolondok napja különösen alkalmas időpontnak bizonyult.

 

Hagyományossá vált, hogy ezen a napon díjazzák a diákok legjobb projektjeit, az idei téma az önkéntesség és a környezettudatosság volt. A felsőbb éveseknek egy fejvadász cég adott jó tanácsokat, a közgazdaság iránt érdeklődők pedig, a fogyasztóvédelemhez és a vállalkozások arculatépítéséhez kapcsolódó témákban merülhettek el. Felavatták az új klubhelyiséget, ÖKO-Roadshow-n tanulhattak a környezettudatos életről, s a bűnmegelőzés és a balesetvédelem témakörében is elmélyülhettek a diáknap résztvevői.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!