Új sportpályákat és kerékpáros centrumot avattak

Zalakaros - Két sportpályát és egy kerékpáros centrumot avattak pénteken a fürdővárosban. A beruházások összértéke közel 50 millió forint, ám ennél is fontosabb, hogy a létesítmények elősegítik a rendszeres testmozgást.

Sámel József


A két sportpályát már az avatás előtt birtokba vehették a karosi gyerekek, elvégre az iskola közvetlen szomszédságában létrehozott  komplexum elsősorban az ő kedvükért épült. A két pálya közül az egyik, egy többfunkciós, műanyag borítású, mely egyaránt alkalmas  kézilabdázásra, kosárlabdázásra, teniszezésre;   míg a másik, kisméretű   műfüves pályán a labdarúgást gyakorolhatják a majd gyerekek.
Novák Ferenc polgármester az avatón úgy fogalmazott: a sportudvar kialakítása annak a koncepciónak a része, mely szerint Zalakaros az egészségmegőrzés   fellegvára kíván lenni. A fejlesztést előtt egyébként az iskolai sportudvar egy kis méretű focipályából és az azt körülvevő salakos futópályából állt, ami nem volt ideális a sportoláshoz. Most viszont jelentősen bővülhet a választható sportágak mennyisége, ami remélhetőelg a diáksport eredményességében is megmutatkozik majd.
Gellei Imre, az MLSZ képviseletében ama reményét fejezte ki, hogy a műfüves pályán sok Puskáshoz, Kubalához és  Kocsishoz hasonló tehetség csiszolódhat.


A településen  pénteken kerékpáros centrumot is avattak, mely a kistérségi társulás és a helyi turisztikai egyesület közös pályázatának eredményeként valósulhatott meg. A közel 30 millió forintos  létesítmény avatásakor Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke azt mondta: a  centrum, ahonnét kerékpárokat is lehet kölcsönözni  nem csak, hogy  mozgásra ösztönöz, de fontos eleme a helyi és környékbeli turizmusnak is, hiszen ma már akár a Kis-Balatont is körbe lehet járni kétkeréken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!