Vádemelési javaslat a zalaegerszegi hitelcsalás ügyében

Budapest - Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a zalaegerszegi hitelcsalás ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI); a gyanú szerint több mint másfél milliárd forintot csalt ki egy zalaegerszegi banktól két vállalkozó, aki fiktív szerződésekkel egy siófoki lakópark megépítésére kért hitelt - tájékoztatta az NNI szóvivője csütörtökön az MTI-t.

MTI

Bartha László alezredes tudatta: V. J. és K. R. zalaegerszegi vállalkozó ellen azért indult tavaly november közepén hitelezési csalás bűntette miatt nyomozás, mert azok a gyanú szerint közös tulajdonosi és ügyvezetői körrel rendelkező gazdasági társaságok ügyvezetőiként 24 valótlan tartalmú előszerződést nyújtottak be a bank zalaegerszegi fiókjánál egy Siófokon megvalósuló, lakóparki és üzletközponti ingatlanokra vonatkozó beruházás hitelszerződése céljából.

A szerződésekre azért volt szükség, mert a bank az előszerződések bemutatását határozta meg a hitel folyósításának feltételeként - fűzte hozzá a szóvivő.

A pénzintézet feljelentése alapján indított nyomozás adatai szerint a fiktív tartalmú szerződésekkel a gazdasági társaságok összesen 1 milliárd 590 millió forint hitelt hívtak le jogosulatlanul az ingatlanok beruházási munkálataihoz.

A nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal csütörtökön megküldte az ügyben illetékes ügyészségnek - tudatta az NNI szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!