Tömeges rosszullét tűzoltók és hozzátartozóik körében

Feltehetően ételmérgezés miatt több mint félszázan lettek rosszul baranyai tűzoltók és hozzátartozóik közül a napokban - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

MTI

Bacher Csaba elmondta, hogy az érintettek vasárnap és hétfőn hányásra, hasmenésre panaszkodtak. A szóvivő tudomása szerint többen orvosi, kórházi ellátásra szorultak. Hozzátette, a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve vizsgálatot indított az ügyben, egyelőre nem tudni pontosan, hol és mitől betegedhettek meg a tűzoltók és családtagjaik.

A tűzoltó százados megjegyezte ugyanakkor, hogy a betegek szombaton Pécsen, egy több száz ember részvételével rendezett tűzoltó majálison vettek részt.

Bacher Csaba közlése szerint a munkából kieső tűzoltók pótlását folyamatos szolgálatszervezéssel megoldották, így az eset nem okozott gondot a katasztrófavédelmi feladatok ellátásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!