Megvan az előny: a Kanizsa KK idegenben nyert

Az NB I B-csoportos férfi kosárlabda-bajnokság 7. helyért zajló kuparendszerű rájátszás első mérkőzésén a Kanizsa KK idegenben győzte le a PTE-PEAC PVSK együttesét.

Benedek Bálint

PTE-PEAC PVSK-Kanizsa KK DKG East 67-72 (14-15, 10-23, 20-11, 23-23)
Pécs, 50 néző. Jv.: Maár, Söjtöry, Csabai.

Kanizsa: Bausz (8/3), Balogh (11/6), Beák (17/6), Hoffmann (9/3), Zsámár (6). Csere: Bus (10/3), Czigler (3), Tóth (-), Murvai (8). Edző: Kovács Nándor.


A pécsi mérkőzés első negyedében meglehetősen kevés kosár esett, még szerencse, hogy a kanizsaiak részéről Balogh, Beák és Bus is triplát jegyzett. A második negyedben felpörgették a játékot a vendégek: kiváló támadásokat vezettek és védekezésben is remekül helytálltak. A félidőre már 14 pontos előnyre tettek szert.

A fordulás után elég volt néhány apró figyelmetlenség vagy eladott labda ahhoz, hogy csökkenjen a csapatok közötti különbség, így a pécsiek villámgyors indításokkal felzárkóztak (30.p.: 44-49). Az utolsó játékrészben a hazaiak elég sokat szabálytalankodtak, ezért a kanizsaiak szinte végig büntetőket dobtak. Az utolsó percre 6 pontos előnnyel érkeztek a gépgyáriak, akik ebből 5 pontot a mérkőzés végére megőriztek, így győztek.

A Kanizsa KK május 20-án (vasárnap) 18 órakor a Cserháti-csarnokban a visszavágón, a szezon utolsó mérkőzésén fogadja a PTE-PEAC PVSK gárdáját. A párharc még nem lefutott, hiszen az alapszakaszban a pécsiek Kanizsán is nyerni tudtak, tehát nagyon figyelni kell még.Jók: Beák, Balogh, Bus, Murvai.

Kovács Nándor: Ezúttal szerencsére nem fáradtunk el a végére, így idegenben is tudtunk nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!